Upali kameru!

27_08_2009
Upali kameru!

Upali kameru i pokupi 2000 kn! Prejednostavno? Pa je, al tako je. Udruga Praksom do znanja iz Zagreba objavila je natječaj za najbolji kratki video uradak na temu dosadašnjeg obrazovanja, mana i prednosti sustava, prijedlozi, vizije, ciljevi, vaše shvaćanje sustava obrazovanja…

Upali kameru i pokupi 2000 kn! Prejednostavno? Pa je, al tako je. Udruga Praksom do znanja iz Zagreba objavila je natječaj za najbolji kratki video uradak na temu dosadašnjeg obrazovanja, mana i prednosti sustava, prijedlozi, vizije, ciljevi, vaše shvaćanje sustava obrazovanja… Ovakva tema sasvim je očekivana obzirom na to da se udruga vodi idejom da obrazovni sustav treba biti praktičan i jednostavan bez nepotrebnog teoretiziranja i pamćenja gomile nepotrebnih činjenica, što troši velike količine energije i vremena i to baš u dobi kada su mladi najproduktivniji pri usvajanju znanja i praktičnih vještina.

Da bi vaš video uradak ozbiljno konkurirao na natječaju potrebno je, naravno, ispuniti i nekoliko uvjeta. Trajanje isječka trebalo bi biti od 3 do 5 minuta, a može biti snimljen kamerom ili mobitelom. Naravno, što su rezolucija i zvuk (čistoća, razumljivost) bolji, veća je vjerojatnost da će vam tih par minutica snimke donijeti 2000 kn. Štoviše, nerazgovijetni radovi neće se uzimati u obzir, pa pripazite da vam dobro osmišljeni uradak ne propadne samo zato jer ste za lokaciju snimanja izabrali park kraj heliodroma ili nečiji dnevni boravak dok mama pravi kolače. Podrazumijeva se, ali vrijedi napomenuti da se radovi vulgarnog i uvredljivog sadržaja također neće razmatrati. Video zapis može biti sniman kao razgovor, reportaža, intervju, dokumentarac, humoristički prikaz… kako god. Dajte mašti na volju kad su lokacija i koncept rada u pitanju, a za sadržaj vjerojatno imate materijala.

Natječaj nema rok zatvaranja, ali vrijedi ona stara "što prije, to bolje" ako imate neku ideju već na pameti… Kad zgotovite radove, pošaljite ih na [email protected] . Za dodatne informacije obratite se u udrugu praksom do znanja na tel. 01/ 2348 405 ili mail [email protected]. Sedmeročlani žiri tokom jeseni će donijeti odluku o najboljem video uratku, a time i dobitniku novčane nagrade.

A sad, pravac do kamere i snimaj!