Karikature arheologije

24_08_2009
Karikature arheologije

Zadanoj temi arheologije natjecatelji su pristupili na valjda sve moguće načine, pa tako na zidovima nalazimo razne radove – od gorko satiričnih do slatkasto humorističnih. Pobjedničku karikaturu, kao i neke od pristiglih na natječaj možete <strong>pogledati</strong> slijedeća dva tjedna...

U četvrtak je u solinskom Domu kulture Zvonimir u svečanom tonu obilježeno otvaranje petoga po redu Međunarodnog festivala karikature Solin 2009. Na natječaj su pristigli radovi karikaturista iz svih kutaka svijeta, a ove je godine Grand prix pripao hrvatskom autoru Zdenku Puhinu.


Zadanoj temi natjecatelji su pristupili na valjda sve moguće načine
Zadanoj temi arheologije natjecatelji su pristupili na valjda sve moguće načine, pa tako na zidovima nalazimo razne radove – od gorko satiričnih do slatkasto humorističnih. Pobjedničku karikaturu, kao i neke od pristiglih na natječaj (to je jedina zamjerka izložbi, kako je primijetio i organizator – nažalost se nisu mogli svi radovi izložiti zbog nedostatka prostora) možete pogledati slijedeća dva tjedna u vremenu od 15.00 do 18.00 sati na katu Doma kulture Zvonimir.

Milan Lekić Lex crtao je karikature posjetitelja

Oni strpljivi su na otvaranju skupili i vrijedan suvenir – Milan Lekić Lex (www.lex-cro.com)crtao je bez prestanka besplatno karikature posjetitelja koji su se odvažili sjesti u vruću stolicu i prepustiti se kritičkom, ali duhovitom potezu markera zagrebačkog majstora. Za to vrijeme su se ostali častili na uistinu bogatoj zakuski uz razne delicije, šarene koktele i prigodno ukrašenu tortu, a okupljenima su se dijelile i majice sa otiskom pobjedničke karikature. Svečano se otvaranje tako pretvorilo u okupljanje i druženje zaljubljenika u umjetnost i humor sa kojega su svi odlazili sa smješkom na licu i jako dobrim razlogom da sa nestrpljenjem očekuju šesti festival karikature sa, nadam se, još više izloženih radova.
napisala/foto: KMaja