Za pravdu treba platiti

19_08_2009
Za pravdu treba platiti

Torcidina pravna bitka sa slovačkim pravosuđem zahtjeva financijski doprinos. Navijači očekuju pomoć sugrađana pa se sa <strong>prikupljanjem</strong> sredstava počelo i postavljanjem štanda u Marmontovoj. Za pokretanje postupka potrebno je do kraja mjeseca uplatiti gotovo 900 kn po žalbi...

Torcidina pravna bitka sa slovačkim pravosuđem (tužba protiv policije sada je u drugom planu) zahtjeva financijski doprinos. Navijači očekuju pomoć sugrađana pa se sa prikupljanjem sredstava počelo i postavljanjem štanda u Marmontovoj. Za pokretanje postupka potrebno je do kraja mjeseca uplatiti gotovo 900 kuna po žalbi kojom će se za 210 navijača pokušati oboriti sudska presuda.


Sada u obračun sa slovačkim pravosuđem, policija na čekanju
Podsjetimo, slovačka policija u spornim je tumačenjem odluke UEFAe pronašla opravdanje za brutalno premlaćivanje Hajdukovih navijača koji, navodno, nisu smjeli ući na žilinski stadiona zato jer su – Hrvati. U policijskoj akciji ozljeđeno je 100 navijača, a zatočeno u nehumanim uvjetima bilo je 240 navijača. Svi privedeni, zbog optužbe da su remetili javni red i mir, dobili su petogodišnju zabranu ulaska u Slovačku, odnosno zemlje Europske unije, čime su mnogi uskraćeni za obavljanje poslovnih obveza i odlazaka do svojih obitelji.

Ako vam se ne šeta do Marmontove, a želite dati svoj financijski doprinos, posjetite www.torcida.org.