Danas je Dan M

12_08_2009
Danas je Dan M

Međunarodni dan <strong>mladih</strong>, 12. kolovoza, jedna je od najvažnijih i najraširenijih svjetskih akcija za unaprjeđenje prava i položaja mladih u svijetu, a obilježava se od 1999. godine. Mreža mladih Hrvatske će tim povodom održati akciju <em>Pošto kila znanja?</em>, a Info zona...

Međunarodni dan mladih, 12. kolovoza, jedna je od najvažnijih i najraširenijih svjetskih akcija za unaprjeđenje prava i položaja mladih u svijetu, a obilježava se od 1999. godine, kada je usvojena rezolucija Ujedinjenih naroda proizašla iz preporuka Svjetske konferencije ministara za mlade. Sigurno tada nisu razmišljali o tome da je kod nas početak kolovoza sezona kiselih krastavaca kada je svima više do kupanja, a (još) manje do bavljenja problematikom mladih.

12. kolovoza obilježava se Međunarodni dan mladih...
S obzirom da je tema besplatnog i dostupnog obrazovanja trenutno jedna od gorućih u hrvatskoj javnosti i medijima te da se ona direktno odražava na prava i položaj mladih u Hrvatskoj, Mreža mladih Hrvatske, krovna nacionalna organizacija mladih, u Zagrebu će povodom Dana mladih održati akciju pod nazivom Pošto kila znanja? - dostupno visoko obrazovanje kao preduvjet održivog društva, aktualizirajući na taj način tezu o dostupnom visokom obrazovanju kao preduvjetu održivog razvoja.

U Zagrebu o pravu na obrazovanje... (foto: M.Prgomet)

Ako ste u Zagrebu zaostali nakon koncerta U2 ili ste uranili s učenjem za jesenski ispitni rok – svratite kroz jutro na Cvjetni trg po informativne letke, platnene vrećice s porukama i materijale o aktivizmu mladih.

...u Splitu o reciklažnim dvorištima. (foto: Luka)

Ako ste pak u Splitu i nije vam do nogometa na televiziji, svratite u 20 sati do Info zone i o održivosti se informirajte kroz trenutno aktualnu lokalnu temu – otvaranje reciklažnih dvorišta o kojima će, nakon projekcije filma Put kese, govoriti direktor Čistoće, Alen Ćurin.  Također će pozvani članovi gradskog i županijskog Savjeta mladih imati priliku prodiskutirati o svojoj ulozi u održivom razvoju.