Za Dan mladih o škovacama

08_08_2009
Za Dan mladih o škovacama

Ovogodišnja tema Međunarodnog dana mladih je <em>Održivost: Naš izazov. Naša budućnost.</em> Nakon projekcije filma <em>Put kese</em> direktor Čistoće <strong>predstavit</strong> će ekološka reciklažna dvorišta, a potom će članovi Savjeta mladih imati priliku prodiskutirati o svojoj ulozi...

U suradnji sa Suncem - udrugom za prirodu, okoliš i održivi razvoj te gradskim komunalnim poduzećem Čistoća iz Splita, Info zona u srijedu, 12. kolovoza, obilježava Međunarodni dan mladih čija je ovogodišnja tema Održivost: Naš izazov. Naša budućnost.

U klimatiziranom prostoru Info zone u 20 sati održat će se projekcija filma Put kese mlade autorice Rahele Jurčević. U 18 minuta filma gledatelji prate životni put najlonske kesice te se upoznaju sa fenomenom nekontrolirano velike proizvodnje i upotrebe kesa u Dalmaciji.


Film Put kese za početak priče o održivosti
Nakon projekcije, Alen Ćurin, direktor komunalnog poduzeća Čistoća, predstavit će ekološka reciklažna dvorišta koja tek trebaju zaživjeti u našem gradu. Naime, na Karepovcu je krajem prošle godine počelo s radom privremeno reciklažno dvorište, gdje se skladište pojedine vrste otpada koje se mogu ponovno upotrijebiti - papir i karton, višeslojna tetrapak ambalaža, plastične vrećice i folije, PET (boce), PP (gajbe, kanistri), staklena ambalaža, ravno staklo, automobilsko staklo, drvena ambalaža, namještaj iz kućanstva, tekstil, metalna ambalaža, željezo i obojeni metali te električni i elektronički uređaji. Za očekivati je da će navike lakše promijeniti upravo mladi, ako budu valjano informirani :)

Na obilježavanje su pozvani i članovi županijskog i gradskog Savjeta mladih koji će zajedno s drugim gostima imat priliku prodiskutirati o svojoj ulozi u održivom razvoju.