Na obalu, otok ili tvrđavu?

30_07_2009
Na obalu, otok ili tvrđavu?

Ako je do sada uglavnom cestovno prijevozno sredstvo bilo poželjno za noći učiniti raznolikima i glazbeno kvalitetnima, onda ovaj <strong>vikend</strong> definitivno trebate neko plovilo. Uz obalne gradove u kombinacijama su i otoci, ali ni Split ovog vikenda nije pošteđen velikih glazbenih imena!

Ako je do sada uglavnom cestovno prijevozno sredstvo bilo poželjno za noći učiniti raznolikima i glazbeno kvalitetnima, onda ovaj vikend definitivno trebate neko plovilo. Uz Makarsku, Primošten i Pirovac, u kombinacijama su i Lastovo, Korčula, Vis, Šolta i Brač, ali ni Split ovog vikenda nije pošteđen velikih glazbenih imena!


Split



Narany, hrvatska glazbenica prisutna na mnogim europskim i azijskim top ljestvicama, svoju mješavinu različitih stilova elektronske glazbe pripravit će ovog petka u Hemingway baru na Poljudu. Skejteri će još posljednja dva dana Atlantis Summer Challenge festivala završiti u Jungli na Zvončacu. Zabave željan narod pod Marjanom će pokušati zadržati i ST Riva, a trudit će se, taman koliko je potrebno, i O'Hara.

Romantičari i mira željna publika doći će na svoje koncertom Gorana Karana na Sustipanu ili koncertom klapa u crkvi Sv. Frane.

Pipsi 30.11.'07. u Kocki... Evo ih opet - u subotu uz Ladytron!

U subotu će konačno postojati nemali razlog za, usprkos primamljivim ponudama šire okolice, ostati u Splitu – Atlantis SC na tvrđavu Gripe dovodi liverpoolsku elektro pop senzaciju Ladytron pojačanu imenima Pips, chips & videoclips, Hemendex i Embassy 516.

Za sve drugo: u auto, katamaran ili trajekt i - putuj…


Otoci



Na Koručuli u uvali Istruga još traje, i trajat će sve do 22. kolovoza, Manifesto art&music festival koji će ovog vikenda titrati u ritmu nazvanom Jabba Fiesta i JabBalkan Beach party.

Od srijede je Lastovo otok glazbe, a zadnja dva dana desetog izdanja festivala pripast će Elementalu i Dječacima u petak te Rambu Amadeusu i Cinkušima u subotu.

Rambo (i Elemental) nakon Brača i na Lastovu. A Split?! (foto: Zvina)

U napuštenoj viškoj tvrđavi Fortica u petak, noć prije komiške ribarske fešte, bokovi i laktovi rasplesat će se u ritmovima elektronske glazbe. Na jednom plesnom podiju glazbu će stvarati Marko Nastic, Pero Fullhouse, Edy C i Juri Paik, a na drugom DJ Bross, Pero Mirman, DJ Iv, DJ Paxy i DJ Daff.

Čari komiške ribarske fešte... (foto: Čuba)

Splitu najbliži otok za petak u klubu Luna nudi večer pod nazivom 10 years of Stereo Studio, a u subotu su za ritam u istom klubu zaduženi Nathan Coles i Pille. Bračani će se ovog vikenda sa Šoltanima zabavljati i potežući Mrduju, a bez da se miješate u njihove razmirice, u petak možete u Milni uz Geg(ot)a pratiti pripreme ili u subotu u Stomorskoj na pučkoj fešti likovati s pobjednicima.
Jelšani i njihovi gosti subotnju će večer moći provesti uz Psihomodo pop u Ljetnom kinu.


Obala


U Pirovcu klub Porat nakon prošlog vikenda nastavlja za pult dovoditi glazbenike iz svih krajeva planete, poseže sve do Argentine i Čilea. U petak na teren izlazi sastav Mike Shannon, E. Ferreyra, Alex Picone i Pytzek, a u subotu Pascal Feos, Dinky i Sergej.

Roger Sanchez će u petak u Aurori protresti zvučnike za subotnji nastup starog morskog vuka, Olivera Dragojevića i klapu Intrade.

U makarskom Petru Panu će se publika uz Sašu Matića njihati uz totalno drukčije zvukove od onih u ostalim većim srednjodalmatinskim klubovima.

Nakon Gripa Majke mukte u Vrgorcu (foto: Ž.Vesanović)

Dok jedni budu hitali prema otocima ili duž obale, neki će u subotu u brdo u Stone Age na večer  kojom će dirigirati Denis the Menace ili iza brda, u Vrgorac, na mukte koncert Majki i Kočanog Orkestra.

A u petak je i zadnji dan Motuvun Film Festivala... Možda je helikopter najbolje rješenje? :P

napisao: Pile