Vikend na 50

23_07_2009
Vikend na 50

Neće vam valjda rekordne temperature poremetiti <strong>planove</strong>?! Tko je propustio Majke na tvrđavi Gripe imat će priliku mukte otići na njihov koncert u Vrgorcu, no treba tad uzeti u obzir i povratak sa Lastova i ribarsku noć u Komiži… Posvetimo se mi prvo bližem vikendu :)

Neće vam valjda najavljene rekordne temperature poremetiti planove ovog vikenda?! Tko je propustio Majke na tvrđavi Gripe imat će priliku mukte otići na njihov koncert u Vrgorcu prvog dana kolovoza, no to je idući vikend, treba tad uzeti u obzir povratak sa Lastova i ribarsku noć u Komiži… Posvetimo se mi prvo bližem vikendu :)


Magični krug 50



U gradu možda skromna, ali u krugu pedesetak kilometara ponuda noćnog života je puno bolja. Od Jasmina Stavrosa na jugu, u makarskom Petru Panu, preko partya uz Iliju Rudmana u supetarskoj Luni, do DJ programa (Marcos Carnaval, Rodrigo Vieira i Moffous) na sjeveru, u primoštenskoj Aurori.


Neki 50 km od Splita idu na more, a neki (i) u noć (foto: S.Marinović)
Ako je vaš domet ograničen na samo dva kilometra od Peristila lovno područje će u petak obuhvatit dj Bronsona u ST Rivi, još jedan vikend u O'Hari, večer londonske house glazbe i promociju novog singla KI i Joe2Shine-a u Hemingwayu, Milu Hrnića u Vanilli i sad već dobro uhodane svirke u kafiću Lažina na Firulama gdje ovaj petak nastupaju Eksjurok i Jugo 45.


Subota: 30° u 50km



U subotu, još uvijek u krugu 50 kilometara, ali još zapadnije od supetarske Lune u kojoj ritam drži Ian Pooley, zapadnije i od jelšanskog ljetnog kina u kojem nastupa TBF, viška Allavia će biti mjesto Banana Zvuka kojeg potpisuju Yuri (Stillnes), Luka (T.B.F.) i Nino, a ritmovima komiškog Aquariusa na plaži Kamenice upravljat će Damien J Carter i Helix Nebula. U ponudu se opet ubacuje Stone Age u kojem nastupa Pero Fullhouse. U Aurori nastupa Colonia, a u Podstrani u M-caffeu razdragano će se s publikom družiti i pjevati Mladen Grdović.

Ovo je Pero na moru, ali Pero je ovu subotu u brdu (foto: M.Prgomet)

Subotnji krug promjera do dva kilometra obuhvaća događanja povodom početka trećeg skateboarding festivala Atlantis Summer Challenge. Otvara se izložbom fotografija europskih skate fotografa u Galeriji konzervatorskog zavoda (ulica kraj kazališta), a onda se to otvaranje utvrđuje partyem u Jungli gdje će za pultom biti dj Anoraak i Ewox. Već znate da će se višednevni festival završiti nastupom grupe Ladytron na tvrđavi Gripe.

Do Ladytrona Split bez velikih koncerata (foto: M.Prgomet)

U gradu će u ponudi još biti i rock svirka na gitari u Luxoru, cocktail party i svirku uživo u Tennisu pokraj teniskih terena na Firulama, pop electro house remixes by Halioz u ST Rivi…


Krug +50


U magični krug noćnih provoda jedino ne upadaju Koručula i Pirovac. S jedne strane otoka, u korčulanskom ljetnom kinu, u petak nastupa Ivan Hrvatska, a u subotu Kopito. S druge strane otoka, u uvali Istruga, dvodnevni reggae party u sklopu Manifesto art&music festivala.

Klub Porat u Pirovcu kreće s bogatim programom gostovanja dj-eva od Europe do Južne Amerike. Prvi na popisu su Richie Hawtin i Barem. Već idućeg dana, nedjelji usprkos, popis se nastavlja sa imenima Sammy Dee, Margaret Dygas, Guido Schneider i Rebekkah.

Pratite kalendar događanja i drugim danima jer lito je - svaka noć je ljetna noć :)

napisao: Pile