Starta Atlantis SC

24_07_2009
Starta Atlantis SC

Adrenalinsku će injekciju u srcu sezone mršavoj splitskoj koncertnoj ponudi dati Atlantis Summer Challenge festival liverpoolskom elektro pop <strong>senzacijom -</strong> Ladytronom. Sam festival počinje već ovu subotu, otvoranjem izložbe skateboarding fotografija, a nastavlja se partijem...

Adrenalinsku će injekciju u srcu sezone mršavoj splitskoj koncertnoj ponudi dati organizacijska ekipa trećeg po redu Atlantis Summer festivala i na tvrđavu Gripe 1.8. dovesti liverpoolsku elektro pop senzaciju Ladytron, uz predgrupe Pips Chips & Videoclips, Hemendex te Embasy 516. Za ovaj vanserijski koncertni događaj (pogotovo za naše prilike) trebati će izdvojiti uistinu povoljnih 80 kuna u pretprodaji, 100 na dan koncerta.

Sam događaj, čija je kulminacija gore spomenuti koncert, počinje već ovu subotu, 25.7. u 21 sat otvaranjem izložbe skateboarding fotografija u Konzervatorskoj galeriji čiji su autori Eric Antoine (FRA), Jaka Babnik (SLO) i Sergej Vutuc (GER). Večer se nastavlja partijem s početkom u 23 sata u režiji Anoraaka (FRA) i Ewoxa (SRB) koji će protresti klub Jungla, a upad je 50 kn.

Autro: Jaka Babnik (SLO) - jedan od autora na izložbi skate fotografija

U petak, 31. srpnja, u Đardinu će se od 18 sati održati atraktivni skate contest u kojem će natjecatelji gledateljima i slučajnim prolaznicima prezentirati svoje vještine u dvije discipline – Lord of lines i ES Game of skate uz glazbu DJ Frankiea. Večer će upotpuniti besplatni Skate party u klubu Jungla s početkom u 23 sata.

Skate contest se sa igrališta u Vukovarskoj preselio u Đardin

Konačno, u subotu, 1. kolovoza će se na pozornicu tvrđave Gripe popeti četiri benda, od kojih je onaj najpoznatiji trebao nastupati kao predgrupa Depeche Modeu na njihovom zagrebačkom koncertu, surađivali su s veličinama kao što su Brian Eno i Trent Reznor te pune koncertne dvorane diljem svijeta. Nakon svirke zabava se seli u klub Jungla na Closing party uz Felony Flats (SRB), Bakka i kid VA.

Ladytron - liverpoolska elektro pop senzacija

Uistinu osvježavajuća i neodoljiva ponuda za ove ljetne dane, teško je pronaći suvisli argument za propuštanje ovog spektakla skatea i glazbe.

napisala: KMaja
foto: Željko Šunjić, arhiva