Svaki dan vikend

16_07_2009
Svaki dan vikend

Ima li uopće smisla posebno najavljivati vikend kad nas je sve više kojima je svaki dan vikend? Ipak, osjeti se u <strong>ponudi </strong>da su to ti dani u tjednu. Split, Primošten, Kaštela, Solin, Supetar, Makarska, Korčula, Istruga... A ni na zidiću nije loše. Najjeftinije i najhladnije :)

Ima li uopće smisla posebno najavljivati vikend kad nas je sve više kojima je svaki dan vikend? :) Ipak, osjeti se u ponudi da su to ti dani u tjednu.


Opet koncert na Bačama


Mnogi su još pod dojmom Kontra regula na Bačama - eno ih, učlanjuju se i u grupe na fejsu ne bi li iskazali želju za još takvih događanja u plićaku. Možda se uspiju zadovoljiti reggae koncertom kojeg su Iqulah & Gideon Force s Jamajke prošle godine održali u ljetnom kinu, a ovaj petak se spuštaju na morsku razinu.

Može li ih reggae zadovoljiti kao Kontra regule? (foto: Ž.Šunjić)

U Hemingwayu također jedna provjerena, ali neobična kombinacija - Bojan Ristić Brass Band i DJ Joe2Shine, spoj zvuka trubačkog orkestra i house glazbe. Mnogo je jasnije što vas očekuje u subotu, iako se i uz Inusa Dawunda ne veže samo party, nego i jazz o kojem sada ipak neće biti zvuka. I za light nedjeljno predvečerje na povratku s kupanja možete svratit u Hemingwaya na Sunset party i okušat se u natjecanju za najbolji/ljepši/bogatiji/seksi/... bikini (samo za cure,jel:) )

Kraj tjedna i kidVa u ST Rivi novost je ravna onoj da je u O'Hari Weekend mania, ali Lushi i Pille u subotu u ST Rivi, e, to jest novost. Koča&Bego ispunit će u petak baštu Studia 21 zvukom jazza i bossa nove, a Marka Peristil pop rockom.


Opet vanka grada


Ovog petka iz igre je ispala supetarska Luna u kojoj je Audiometric night odgođen za kolovoz, no nema odgode za Swayzak Soundsystem u subotu. Nakon prošlotjednog kišnog otvaranja sa pjena partyem u ljetnu ponudu se uključio Stone Age u Planom te nas i subotu pokušava dozvati u brdo iznad Trogira. Ako ste spremni na duže vožnje i ako vam je gušt, u Makarsku u petak možete u Petra Pana na Milu Hrnića, a u Auroru na Jelenu Rozgu nakon koje će čistačice pospremati za subotnje house ritmove s potpisom - The Shapeshifters.


Jel' vam milo što je u Makarskoj Milo? (foto: Frenk)
Nije baš za prošetat ni iz Splita do Solina ili Kaštela.. U solinskoj Gradini održava se festival Ethnoambient na kojem prvu večer nastupaju Marija Prelas, Vruja i Kries, a drugu Ethno Croatia Orchestra, slovenska Katalena i Baka Beyond – bend sa afričkim ritmom i keltskom dušom. U Kaštelima se održava drugi vikend Večeri dalmatinske pisme pa u petak nastupaju Vatra, Fon Biskich & Narodno Blago, Renato Metessi & Mondo Bobo, Gatuzo i Neno Belan & Fiumensi koji će na kraju (Ili je to tek početak?) večeri nastupiti na fešti na rivi. U subotu će se na pozornicu pred publikom s ulaznicama popeti: Black Coffee & Daniele Di Bonaventura, Tedi Spalato, Livio Morosin Band, Žan i Mazgooni, In-The-Go i East-Ra, a na rivi će se zabava nastaviti uz Radio Dalmacija Band.

Ovu subotu na Koručuli počinje niz događanja. Bendovi Gatuzzo, Dosh Lee, Gretta i Voodoo Lizards u korčulanskom ljetnom kinu započinju niz koji se nastavlja ovako: 21.7. Majke, 24.7. Ivan Hrvatska, 25.7. Kopito i 28.7. Đubrivo. Na drugom kraju istog otoka, u uvali Istruga, u subotu se otvara prvi Manifesto art&music festival, koji će svoje posjetitelje privlačiti filmovima pod zvijezdama četvrtkom te koncertima petkom i subotom, uz svakodnevne DJ programe i radionice.

S plaže na galebarenje na Poljud (foto: Rene)


Sportska ponuda



U subotu Poljud, nakon ljetne pauze, ponovno otvara vrata tribina. Nacional i Hajduk otvorit će trokut-turnir u 19:30 sati, u 20:30 sati igrat će Nacional i Blackburn, a domaćini će ponovno na travnjak u 21:30 protiv Blackburna. Torcida kup na igralištu u Vukovarskoj neumoran ide iz dana u dan, samo kiša može pomrsiti planove. U sportska događanja pošteno je ubrojiti i turnir u glavometu koji se od 10 ujutro održava u plićaku Firula.

A ni na zidiću nije loše... Najjeftinije, najhladnije, a možda i najbliže :)

napisao: Pile