Akcija: Panda za svakog brucoša

10_07_2009
Akcija: Panda za svakog brucoša

Prvim izjavama novi ministar nije izazvao oduševljenje <em>Nezavisne studentske inicijative</em> koja ustraje na najavi da na jesen nastavlja s blokadom fakulteta. Putem <strong>glasila</strong> <em>Panda</em> namjeravaju informacijama obasuti brucoše već na upisima. Za nestrpljive, <em>Panda</em> je tu...

U sjeni ostavke premijera dogodila se i ostavka Dragana Primorca, a na njegovo mjesto došao je Radovan Fuchs. Prvim izjavama nije izazvao oduševljenje Nezavisne studentske inicijative za pravo na besplatno obrazovanje koja ustraje na najavi da na jesen nastavlja s blokadom fakulteta ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi.

Na jesen ponovno blokade kao u travnju? (foto: D.Kalajžić)

Naime, prema prvim izjavama novog ministra obrazovanja, troškova školarine bili bi oslobođeni svi uspješni studenti, odnosno oni koji redovito daju godinu za godinom, ili, po Bolonji, prvi ciklus završe u roku od tri, najviše četiri godine. Cjelovitu reakciju na ministrovu izjavu, sporni članak 86. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, o nepravdi nanesenoj prvostupnicima zagrebačkog FERa, ali i druge novosti iz studentskog života, možete pročitati na službenom blogu splitske Nezavisne studentske inicijative nsist.blog.hr.


Presavini Pandu



Nezavsina studentska inicijativa sprema se putem glasila Panda informacijama obasuti brucoše već na upisima. Splitski studenti pozivaju sve ljude dobre volje i spretne ruke da im u subotu (11.07.) od 17 sati u zgradi Filozofskog fakulteta u Radovanovoj pomognu u maloj manufakturi presavijanja listova :) Za nestrpljive, Panda je dostupna u .pdf formatu na linku (.zip).