U Kaštelima i Moj dida i ja

09_07_2009
U Kaštelima i Moj dida i ja

Prvi vikend <em>Večeri dalmatinske pisme</em> je ovaj pred nama, a na pozornici su <strong>klape</strong> -&#160; s novim skladbama te obradama domaćih i svjetskih uspješnica. Na Brcu nas zabavljaju <em>Taxi band</em>, <em>Justin&#39;s Johnson</em>, klapa <em>Kampanel</em> i <em>Picigin bend</em>. Splitski.portal svaki dan vodi po jedan par…

Ako još uvijek ništa niste čuli o ovogodišnjem 11. izdanju Večeri dalmatinske pisme, opet možete kriviti, pogađate, recesiju. Ipak, to što se na propagandnom dijelu malo štedi, potvrda je samo da se mudro troši na važnije stvari. Zato ovogodišnjih pet večeri (raspoređenih u dva vikenda) kraj crkve sv. Mihovila u Kaštel Kambelovcu, donose program koji će vam sigurno privući pažnju i navrnuti vas u Kaštela barem jednu večer.


Na starom mjestu - kraj crkve sv. Mihovila u Kambelovcu (foto: Marta)


Prvi u tri



Prvi vikend, a to je ovaj pred nama, na pozornici su klape. Ove godine Večeri otvara Večer novih skladbi, u petak 10. srpnja s početkom u 21 h. Čut ćemo tako nove skladbe namijenjene klapskoj izvedbi iz pera brojnih poznatih klapskih skladatelja od Duška Tambače do Jakše Fiamenga i Ljube Kuntarića, a u interpretaciji 16 klapa.

Druga večer 11. srpnja već tradicionalno pripada dobro znanom Kaštelanskom điru, na kojem će, uz izravan prijenos na HRT-u s početkom u 21 h, nastupiti brojne poznate klape – pivači KUD-a Cambi, klapa Šufit, klapa Kampanel, klapa Tragos, Vokalisti Salone, klapa Iskon i brojne druge, njih ukupno 20. U klapskom izdanju zazvučat će tako Ella e Dina Dvornika, Gibonnijeva Ovo mi je škola, Thompsonov Moj dida i ja


Kao i 10 puta do sada - dobro vino, spiza i pjesma (foto: S.Marinović)
Prvi vikend završava u nedjelju 12. srpnja kada je na rasporedu Večer svjetskih evergreena, trade mark VDP-a. Samo tu večer možete poslušati kako to zvuči kad klape otpjevaju pjesme koje su ostavile neizbrisiv pečat u povijesti svjetske glazbe, među njima Touch Me od The Doorsa i One od U2. Sve tri večeri natjecateljskog su karaktera, a najbolje izvedbe bira stručni žiri i publika.

Da zabava ne završi nakon službenog dijela, organizatori su osigurali dobru svirku i malo niže, uz samo more na Brcu. U petak nas tako zabavljaju Taxi band i Justin's Johnson, u subotu je to klapa Kampanel i Picigin bend, a u nedjelju ponovo Taxi band sa svirkom do jutra. Predah ćemo uzeti do petka 17. srpnja kad je na rasporedu drugi, koncertni dio Večeri dalmatinske pisme.


Svaki dan po jedan par mukte



Ulaznice po cijeni od 50kn po večeri su u pretprodaji u Caffe baru Žbirac, na Bačvicama knjižari Mozaik knjige i Dancing bear music shopu na Pjaci i Info zoni iza sv. Frane. Prodajna mjesta vanka Splita potražite na www.vdp.hr.

Splitski.portal - split.com.hr svaki dan vodi po jedan par mukte u Kaštela… ali idući vikend, ima još vrimena za to ;)

napisala: Marta