Ne radite ništa, ako ste zaslužili!

05_07_2009
Ne radite ništa, ako ste zaslužili!

Iako se kroz javnost provlači teza da mladi nisu skloni radu, a u tiskanim medijima to potvrđuje pozivanjem na rezultate naše ankete, čini se da mladi baš i nisu neradnički raspoloženi kako se to navodi u tekstu.... Čak 66% nas sufinancira ili u potpunosti <strong>financira</strong> svoje ljetne radosti.

Iako se kroz javnost provlači teza da mladi nisu skloni radu, a u tiskanim medijima to potvrđuje pozivanjem na rezultate naše ankete, čini se da prema rezultatima te iste ankete mladi baš i nisu neradnički raspoloženi kako se to navodi u tekstu. Istina, prema odgovorima 200tinjak posjetitelja, više od 70% će vas ovog ljeta uživati u suncu i moru.

U toj naizgled neradničkoj populaciji jednak je omjer (po 36,41%) onih koji su nakon neosporno naporne radne godine zaslužili dane godišnjeg odmora  i onih koji smatraju da su dovoljno učili ili na druge načine zaslužili malo hlađenja mozga. Manjinu čini ona petina (20%) ispitanih koja je prisiljena na odmor jer nije uspjela pronaći posao za sebe. Ne ulazimo u kriterije, metode i iskrene želje za pronalskom posla :P

66% mladih (su)financira svoje izlaske, 70% ih se ljeti odmara

Više od četvrtine će svoj budžet za tulumarenje zaraditi crnčeći u ljetnim mjesecima. Ne treba zanemariti ni rezultate prošlogodišnje srpanjske ankete u kojoj vas je 66% reklo da sufinancira ili u potpunosti financira svoje ljetne radosti. Isključivo o donatorima (mama, tatama, bakama, stričevima…) bilo je ovisno 34% od 150 posjetitelja koji su odgovorili na pitanje. Ti podaci se donekle poklapaju s ovogodišnjim u kojem  53,1% ispitanih preko ljeta troši netom zarađeni novac ili koristi čari plaćenog godišnjeg odmora. Razlika možda otpada na one koji su stvarno željeli sezonski posao, ali ga ovog, recesijom obilježenog, ljeta nisu pronašli. Naime, u Student servisu su u lipnju imali pad ponude od 6% u odnosu na prošlu godinu.

Ako mislite da ste zaslužili malo odmora, guštajte u suncu i moru, što god neki pričali o tome! ;)