Vanka i vanka grada

02_07_2009
Vanka i vanka grada

Ljeto je, ako treba po dozu dobre zabave može se potegnuti (uz pametnu vožnju) i do Makarske pa ćemo u kalendar događanja uvrštavati i središta <strong>zabave</strong> van splitskog poluotoka. Ovog vikenda možda otputujete do Brača, Visa, Primoštena, Makarske...

Ljeto je, ako treba po dozu dobre zabave može se potegnuti (uz pametnu vožnju) i do Makarske pa ćemo u kalendar događanja uvrštavati i središta zabave van splitskog poluotoka. Sve češće i u sve većem broju mnogi će večer započinjati na tribinama rukometnog igrališta u Vukovarskoj – prvim danom srpnja počela su i prva kola malonogometnog Torcida kupa.

Po dozu malog nogometa na tribine u Vukovarskoj (foto: Čuba)

Ekipa Muralla obećava da će vratiti jednu lipu svakome tko u petak ulaznicu za hercegovačku trash zvijezdu Danijala Botu plati 20 kuna. Par storina metara nizbrdo, u Hemingwayu se održava prvi u nizu Fashion tv partya za čiju je organizaciju Hemingway Bar dobio službenu licencu na području Hrvatske. Gostima će oči zabaviti modna revija, a uši će prepustiti umijećima Joe2Shine i Natalie Peris. U krugu poljudskog stadion zabavljat će (se) i Jole i to u Vanilla baru.

Nakon prve polufinalne večeri održane u četvrtak, u petak će se na Prokurativama u drugoj polufinalnoj večeri Splitskog festivala predstaviti još 19 skladbi. Ljetna pozornica Gradina u Solinu osim besplatnim ulazom poziva i bogatim programom u kojem nastupaju Gradska glazba Zvonimir, folklorni ansambli, muške i ženske klape…

Ljetna svirka u bašti Studia 21 nosi naziv Eksjurok lajt, a svirat će ga Špar (gitara i vokal) i Ivica (klavir i vokal). Potpis na zvukove iz ST Rive dat će Kid VA. Kreativni nemir na mulu na Firulama remetit će nastup benda Tip Top.

Festival extremnih sportova, glazbe i filma na otoku Visu bliži se kraju – u petak je centar zbivanja u Komiži. Dnevna ponuda: surf, kite, paragliding i kajak, a plaža Kamenice poprište 24-satnog partija u režiji Loopjunkiesa. Na petom (prvom na otoku Visu) Burning The Beach festivalu nastupaju: Loxy (UK), Allied (UK), Billain (BIH), Rea (Zg), Sven Nallis (Ri), Implant (St), Drizzy (St), Golem (St) i Oxide (St). Otprilike 95 minuta bliži otok u petak nas mami ponudom u supetarskom klubu Luna - DJ Dixon (Innervisions - Berlin) i Nino Garbin. Može li Jelena Rozga u makarskom Petru Panu biti razlog napuštanja šireg gradskog područja u smjeru juga?

Hoće li vas Rozga dozvati prema jugu... (foto: Čuba)

Iako se vrijeme nije stabiliziralo, nema nove odgode za otvaranje kluba Jabba Doo na punti između Ovčica i Bačvica. Kako je i prvi put bilo planirano, od popodnevnih sati subote, za dobru zabavu uz more i koktele bit će zadužen DJ Ivan Mastermix. Jungla tvrdi da je Groove Is In The Heart, a to će dokazati Superfreq feat. Mr C, Pero FH, Miro i Ivan Males. Hemingway organizira festivalski after nakon finalne večeri Splitskog festivala, a ST riva body and soul night.

Magistralom prema sjeveru možete krenuti u zagrljaj Simone Gotovac koja u Aurori promovira novi album Vrijedna grijeha. Ghetto će ugostiti (drugačiju) umjetnost - performance koncert i otvaranje izložbe budimpeštanskog umjetnika i kustosa Andree i Balinta Szombathya.

...i/ili Simona prema sjeveru? (foto: M.Prgomet)

U subotnjoj ponudi Vis nudi Kočani orkestar i klapu Libar, a Supetar "samo" kanadski NoMeansNo.

napisao: Pile