Samo nek se gradi

20_06_2009
Samo nek se gradi

Gospodarska kriza zaustavila je mnoge projekte tako i gradnju <em>Spaladium centra</em> u Lori pa se ni gradska blagajna ne puni prema planu. <strong>Krizi</strong> usprkos na sjevernom i južnom ulazu u grad počela je gradnja dvaju objekata namijenjenih prvenstveno ljudima dubljeg džepa.

Gospodarska kriza zaustavila je mnoge projekte tako i gradnju Spaladium centra u Lori. Ni gradska blagajna se ne puni prema planu jer se ne ubiru komunalni doprinosi od novih betoniranih površina. Krizi usprkos na sjevernom i južnom ulazu u grad počela je gradnja dvaju objekata namijenjenih prvenstveno ljudima dubljeg džepa.

Početak nastajanja poslovnog središta na sjevernoj strani grada

Na Kmanu, uz ulicu Domovinskog rata iskapaju se temelji za stambeno-poslovni kompleks pod imenom Eupolis. Ispred stambene zgrade, uz ulicu, izdizat će se devet ostakljenih etaža u kojima bi se trebali smjestiti, kako investitori najavljuju, najelitniji uredi u gradu. Poslovni prostori namijenjeni su isključivo za banke, autosalon, prodavaonicu vrhunskog namještaja, skupe restorane, a bit će mjesta i za vrtić. Početak je ovo stvaranja poslovnog središta kojeg će jednom okruživati novi željeznički i autobusni kolodvor u Kopilici.


Nova vizura južnog ulaza u Split
U vizuri južnog ulaza u grad, pored zgrade HEPa, od ljeta 2010. trebalo bi se isticati osam katova novogradnje. Bageri već kopaju rupu u koju će se smjestiti pet podzemnih etaža. Zgrada će biti karakteristična zbog posebne izolacije čime će se dodatno smanjiti potrošnja energije. Iznad elitnih stanova, na posljednjem katu nalazit će se veliki wellness centar i bazen.

Više simulacija ovih novogradnji, ali i druge vizure koje Split poprima ili (ne)bi trebao poprimiti narednih nekoliko godina pogledajte u albumu u foto galeriji.

napisao: Pile