Savjet reanimiran

12_06_2009
Savjet reanimiran

Savjet mladih Grada Splita ponovno živi! U protekla četiri mjeseca potpredsjednik ipak nije realizirao najavljeno podnošenje ostavke pa je na traženje potrebne trećine članova sazvao sjednicu na kojoj je uspješno izabran novi predsjednik i njegova zamjenica.

Savjet mladih Grada Splita ponovno živi! Krajem siječnja predsjednik Savjeta podnio je ostavku, a isti korak tada je najavio i potpredsjednik. Sjednica je nastavljena u veljači, no nitko od članova ni tada nije htio prihvatiti svoju kandidaturu za vodeću poziciju pa je Savjet praktički ostao paraliziran. U protekla četiri mjeseca potpredsjednik ipak nije realizirao najavljeno podnošenje ostavke pa je na traženje potrebne trećine članova 9. lipnja sazvao sjednicu.

Na šestoj sjednici uspješno je izabrano novo vodstvo. Šest prisutnih članova jednoglasno je dosadašnjeg potpredsjednika, Marijana Kegalja, imenovalo predsjednikom, a Željanu Boban zamjenicom predsjednika. Studentski zbor Sveučilišta u Splitu tako je dobio svog predstavnika na čelnom mjestu gradskog savjetodavnog tijela po pitanju mladih, a njegova desna ruka je predstavnica Udruge mladih Isus je put.

Novi sastav Gradskog vijeća i drukčija atmosfera u Banovini članovima Savjeta budi nadu da će njihovi savjeti sada lakše pronalaziti put do cilja te se nadaju kvalitetnijoj suradnji s Gradom. Iako neće moći u potpunosti realizirati plan zacrtan krajem prošle godine, vrlo skoro će pokušati aktualizirati konkretne probleme mladih.