Loš početak dugog vikenda

11_06_2009
Loš početak dugog vikenda

Ako je srijeda podbacila, a ni četvrtak se nije iskazao, petak bi nas trebao nečim zadovoljiti. Nemojte svu energiju rezerviranu za vikend usmjeriti prema noćnom provodu jer <strong>predvečerje</strong> također nudi zanimljiva događanja. Subota će poprimiti neke karakteristike petka, ali...

Vikend je za mnoge vjerojatno počeo već u srijedu navečer, ali grad nije ponudio nešto posebno za zadnji dan škole. Noć je sve kraća, ali ne nužno zbog ludih tuluma, već zbog približavanja prvog dana ljeta pa je treba pametno iskoristiti…

Ako je srijeda podbacila, a ni četvrtak se nekima sa Black metal partyem u Kocki i kombinacijaom rezident DJ kid VA i najboljih splitskih jazz instrumentalista u O'Hari neće iskazati, petak bi nas možda trebao zadovoljiti. Jedina evidentirana svirka uživo je (edit: bila je - otkazana je!) nastup splitskog Elvis tribute benda u Studiu 21. U Caffe clubu Bačvice je dance show Chocolate and Vanilla, Hot tuna i Jungla mame žedna grla niskim cijenama pića, a O'Hara redovitim vikend programom i poluotvorenom terasom na kojoj je dozvoljeno pušenje.


Pravi vreli ljetni tulumi su na vratima! (foto: Čuba)
Nemojte svu energiju rezerviranu za vikend usmjeriti prema noćnom provodu jer predvečerje također nudi zanimljiva događanja. Na ulicama i trgovima od srijede traje treći međunarodni festival uličnih zabavljača koji će potrajati do kraja lipnja. Kako smo i najavili, Split će ovaj vikend ugostiti zagrebački Animafest. Program splitskog izdanja uključuje 6 dugometražnih i 8 kratkometražnih filmova koji će se do nedjelje prikazivati u kinoteci Zlatna vrata i Ljetnom kinu Bačvice.

Subota će poprimiti neke karakteristike petka, ali biti i bogatija za techno obračun u Jungli – zvučnike će ukrstiti Pero Fullhouse (Omegaritam) i mladi izazivači iz Urban Generationa koje zastupaju Malix, Djolaja i Merry. Uz House Your Soul party Hemingway otvara ljetnu terasu i započinje ljetnu sezonu.

Iako je većina sportskih liga dobila svoje ovogodišnje pobjednike – ragibijaši još nisu riješili sve račune. Nada u prvoj utakmici finala regionalne lige u 18 sati na Starom placu dočekuje beogradskog Pobednika koji je u prošlogodišnjem finalu sprašen sa rezultatskim omjerom 47:8.

napisao: Pile