Kako izraditi kulturni projekt?

09_06_2009
 Kako izraditi kulturni projekt?

Udruga Mavena poziva na sudjelovanje na informativnoj radionici EU Program kultura 2007-2013: Kako uspješno osmisliti, prijaviti i voditi projekt. Radionica će se održati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića 18.lipnja (četvrtak) od 10 do 14 sati.

Udruga Mavena poziva na sudjelovanje na informativnoj radionici EU Program kultura 2007-2013: Kako uspješno osmisliti, prijaviti i voditi projekt. Radionica će se održati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića 18.lipnja (četvrtak) od 10 do 14 sati. Voditeljica radionice bit će mr.sc. Danijela Mandušić, kulturna menadžerica, a tematika obrađena na radionici bit će podijeljena u dva dijela. Prvi dio radionice prezentirat će program Culture 2007-2013, prikazati kalendar natječaja za kulturni sektor na europskoj razini, pojasniti postupak prijave na programske natječaje, približiti polaznicima postupak selekcije i kriterije ocjenjivanja programa… U drugom dijelu radionice polaznici će dobiti detaljniji uvid u zahtjeve prijavne dokumentacije za svaku programsku aktivnost, te će im biti pojašnjen životni ciklus jednog projekta.
Na sudjelovanje u radionici pozivaju se institucije i organizacije iz kulturnog sektora – kazališta, kinoteke, pučka otvorena učilišta, knjižnice, muzeji, galerije, festivali, nevladine organizacije, te svi kojima je želja saznati kako uspješno osmisliti, prijaviti te voditi međunarodni kulturni program ili projekt.

Udruga Mavena osnovana je 2006. godine u Splitu s ciljem promicanja, razvitka te unapređenja kulturno-umjetničkog života grada i stanovnika Splita, Hrvatske te Europe i svijeta, s posebnim naglaskom na suvremene umjetničke prakse i umjetnike mlađe generacije te interkulturnu umjetničku suradnju. Udruga okuplja umjetnike mlađe generacije i pomaže im u procesu kreativnog izražavanja (postavljanje i izvođenje projekata suvremene umjetnosti), potiče njihovu mobilnost i interkulturnu suradnju. Ova radionica još je jedan korak ka boljoj međunarodnoj kulturnoj suradnji kroz edukaciju o osmišljavanju i apliciranju projekata na natječaje EU.

Prijave za radionicu zaprimaju se putem e-maila na [email protected], a kotizacija iznosi 200,00kn.