Fešta za Dvornikove

04_06_2009
Fešta za Dvornikove

Ako prvi dan ljeta donese dobro vrijeme, za očekivati je da će se velik dio ljudi, od njih 30 tisuća koliko ih mogu primiti Bačvice, <strong>gibati </strong>u<strong> </strong>plićaku. Oni koji dođu brodovima uživati će u ovoj fešti Dvornikovih ispred čak šest video zidova. (editi: odgođeno zbog kiše za 09. srpnja!)

Na pijesku Bačvica danas je predstavljen veliki festival Kontra regule koji će se u čast splitskih velikana Borisa i Dina Dvornika održati 21. lipnja, na Svjetski dan glazbe (edit: odgođeno zbog kiše za 09. srpnja!). Kroz večer zasigurno ispunjenu emocijama publiku će voditi Dea i Ella, Borisove unuke i kćeri Dina i Deana, a ako je suditi po predstavljanju to će biti sve samo ne službeno i dosadno.

Fešta Dvornikovih (i nas) na pijesku Bačvica

Na plaži će biti mjesta za 30-ak tisuća ljudi, upad je 50 kuna (ulaznice su u prodaji od ponedjeljka), a za sve one koji ne budu mogli biti u Splitu ili ne dođu do svoje karte HTV je osigurao izravni prijenos. Mogu čekati i iduću godinu, jer je plan da Kontra regule postane tradicionalna fešta dobre glazbe kakvih pod Marjanom nedostaje.

- S Borisom i Dinom imao sam sreće da upoznam jedan najljepši dio Splita - u onom segmentu u kojem se duša otvori… sretan sam što ću na ovom koncertu biti zajedno sa čak trećom generacijom Dvornika - kazao je radijski voditelj Rade Medan koji će biti ispomoć Dei i Elli.

Za sada su svoje cover nastupe potvrdili Gibonni, Nina Badrić, Josipa Lisac, Marijan Ban, Neno Belan, Ivana Kindl, klapa Kampanel, posebno će se za ovu prigodu okupiti i Kineski zid prvi Dinov bend... a biti će još puno glazbenih iznenađenja.

Ako prvi dan ljeta donese dobro vrijeme, za očekivati je da će se velik dio ljudi gibati u plićaku. Oni koji dođu brodovima uživati će u ovoj fešti Dvornikovih ispred čak šest video zidova.

P.S. Zagrebačkim kolegama na znanje: Nije koncert u spomen Dine, nego Dina!