Otoci bliže, a spajat se može

30_05_2009
Otoci bliže, a spajat se može

Već tjednima sanajarimo kako provesti ljeto... Mmm, prekrasan je onaj tjedan koji između nedjelje i petka ima čak dva neradna dana. U svom <strong>planiranju</strong> bijega ne zaboravite da prvim danom lipnja ne prestaje samo nedjeljni nerad trgovina, nego i zimski red plovidbe brodova!

Već tjednima sanajarimo kako provesti ljeto, u glavi vizualiziramo prošlogodišnje plaže, tulume i festivale... Mmm, prekrasan je onaj tjedan u drugoj polovici lipnja koji između nedjelje i petka ima čak dva neradna dana (ponedjeljak 22.06. i četvrtak 25.06.) šteta ih je ne spojiti ako već nisu spojeni školskim praznicima :)

U svom planiranju bijega na neki otok ne zaboravite da prvim danom lipnja ne prestaje samo nedjeljni nerad trgovina,  nego i zimski red plovidbe brodova. Otoci će nam tada biti bliži, a prema Supetru će zaploviti još jedan novi trajekt - nekidan u Brodosplitu porinuto Biokovo.


Liiitooooooooo... (foto: Filip)
Koliko blagdane volimo kad prekinu radni tjedan, toliko ih mrzimo kad tek pred praznim gatom shvatimo da trajekt plovi prema blagdanskom redu plovidbe. Zato zapamtite: to vam se može dogoditi tri puta u lipnju (Tijelovo 11.06. te spomenuti Dan antifašističke borbe 22.06. i Dan državnosti 25.06.) i dva puta u kolovozu (Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 05.08. i Velika Gospa 15.08.).

Kad vam je tlaka zvat tetu iz Jadrolinije na 021 / 33 83 33, klikajte na www.jadrolinija.hr. Kad tražite katamarane Split toursa nećete ništa naći jer ove godine te linije održava novoosnovana tvrtka Linijska nacionalna plovidba pa na katamaranima piše LNP. Red plovidbe ćete naći na www.lnp.hr, ali imaju i oni svoju tetu sveznadarku na 021 / 33 83 10 :)