Filma, baluna i tulumaaa

29_05_2009
Filma, baluna i tulumaaa

Nakon dana krcatih mediteranskog filma, kraj tjedna je začinjen nogometom, ali i ne baš siromašnom koncertnom i sličnom <strong>ponudom</strong>... <em>Fešta balkanika</em> u Akvariju, Rončević Hari... E, ne, nije u O'Hari. Kocka će ugostiti tulum forumaša koji odoljevaju i fejsu i vremenu.

Nakon dana krcatih mediteranskog filma, kraj tjedna je začinjen nogometom (nakon finala kupa u četvrtak, u nedjelju Hajduk zatvara sezonu s istim protivnikom), ali i ne baš siromašnom koncertnom i sličnom ponudom...

Festivalske dane FMFSa vjerno prate tulumi u Akvariju – u petak već prošle godine iskušana Fešta balkanika razdrmat će guze i podignuti ruke ne samo filmoljubaca jer ulaz je mukte i otvoren za svih. Rončević Hari... E, ne, nije u O'Hari, nego u Hemingwayu i to povodm brucošijade Medicinskog fakulteta. U O'Hari je Tribute to Bijelo dugme. Od detektiranih i originalnih opcija ostalo je samo još nabrojati nastup rođenjem njemačkog, ali duhom hrvatskog, benda V-Punk u Jungli i večeri alternativne glazbe - Alternightive u Kocki.

Fešta balkanika u Akvariju

Opraštanje od drugog izdanja Festivala mediteranskog filma Split bit će uz zvukove bluesa, funka, soula, rocka i reggaea - u Akvariju sviraju Kundyak mezhie i Obba Obba. U Jungli je Underground Control party, a Kocka će ugostiti tulum forumaša koji odoljevaju i fejsu i vremenu – ekipu i bendove sa ST music Foruma.

Notirajmo još i da je od petka u galerijskom prostoru Doma mladih postavljena izložba studenata Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, Odsjeka za kiparstvo, a da se u subotu u Muzeju grada Splita otvara izložba fotografija Radija 101 koja pod nazivom Svi naši tulumi, nakon Zagreba i Koprivnice, dolazi na more. Ne znamo jel' slučajnost što se FMFS tu večer zatvara sa dokumentarcem Dan nezavisnosti posvećenog demonstracijama, za obranu tog zagrebačkog radija :)