Da ribice ne pokisnu

27_05_2009
Da ribice ne pokisnu

Nakon otvorenja FMFS je i drugi dan nastavio tradiciju punog gledališta. Ako nebo ne ispuni prijetnje, istinski filmoljupci mogu i nakon 23 sata uživati u filmovima, a one željne plesa i druženja neće omesti ni <strong>kiša</strong> jer su u Akvariju od 23 sata najveći plesni hitovi od 80-ih pa do danas.

Nakon otvorenja FMFS je i drugi dan nastavio tradiciju punog gledališta. U jutarnjem terminu su osnovnoškolci uživali u dječjem filmu Kapetan Mikula Mali, a u popodnevnom je počela retrospektiva Splitsko stanje uma. Manji tehnički problemi ometali su projekciju talijanskog filma Beket pa će popravna projekcije uz besplatan ulaz biti u subotu, 30.05. u 18 sati u kinoteci Zlatna vrata.

Agnesine plaže - zavodljiv autobiografski esej

I u srijedu nakon Malog MeDITErana u jutarnjem terminu slijedi nastavak programa retrospektive s filmom Plavi 9 Kreše Golika, a od 18 sati redaju se filmovi iz konkurencije. Prvi na redu je turski film Jesen, a u 21 sat na Bačvicama se počinje odmotavati rola autobiografskog eseja heroine francuske kinematografije Agnes Varde, film Agnesine plaže. Prije tog filma, kao uvod, bit će prikazan kratki izraelski film Obilazak. Ako nebo ne ispuni prijetnje, istinski filmoljupci mogu u 23 sata pogledati turski film Sunce moje malo, priču o iskustvu odrastanja i prelasku u zrelo doba života, a one željne plesa i druženja neće omesti ni kiša jer u Akvarij od 23 sata DJ pult preuzima DJ Coste, poznati zagrebački house DJ koji je za večeras pripremio najveće plesne hitove od 80-ih pa do danas.

www.splitmedfilmfest.com