Dosta više o balunu!

21_05_2009
Dosta više o balunu!

Vijest dana: Kelava i Vrdoljak kažnjeni sa po deset tisuća kuna zbog vrijeđanja Hajduka i Splita. Nemaju ni dlake na jajima, pa kako bi je imali na jeziku. Jedna navijačko-znanstveno-fantastična: Cili će Split operuu, slušati ovu noć. Jebi se, jebi fudbal. <strong>Kultura</strong> šampion. Živi bili pa vidili!

Vijest dana: Kelava i Vrdoljak kažnjeni sa po deset tisuća kuna zbog vrijeđanja Hajduka i Splita. Kako da dostojno izrazim stav spram te vijesti. Iskreno me boli kita jesu li dva preplaćena tinejdžera jebavali m.... Splitu ili Hajduku. Nemaju ni dlake na jajima pa kako bi je imali na jeziku. Isto tako mi puca ona stvar je li neki Hajdukov igrač u tunelu beštima po užoj rodbini suca koji ih je pokra. Ili pak zašto južnjačka zastava nije rasistički simbol. Ljudi, postoje ostali sportovi. Postoje ostali uzrasti. Postoje ostale lige. U Novom listu se zabilježi svaka utakmica druge i treće nogometne i rukometne lige. Često se piše o ženskom sportu. Nerijetko se cijele stranice ispune člancima o uspjesima kadeta i juniora. U Slobodnoj pak samo izdrkavanje o jednom klubu. Di su ručali. Di su spavali. Koliko su puta centrirali sa livog boka na jutarnjem treningu.

Puca mi ona stvar je li neki Hajdukov igrač u tunelu beštima

Split je sportski grad, ali manje vridni sportovi venu i ugibaju. Kao prvo - zato jer zaluđena dica oće trenirat samo balun. I roditelji plaćaju trenerima tisuće eura da bi ih pogurali u prvu momčad. Kao drugo - u gradske strukture koje se bave športom nerijetko se guralo ljude koji su u isto vrime bili u upravnom odboru Hajduka. Oni su prečesto uzimali novce namijenjene košarci i atletici i trošili ih za obnovu oronulog stadiona. Osvojili smo svit sa Jugoplastikom, Goranom i Blankom, a u njihove sportove se najmanje ulaže. 'Ko je ovdi lud!? Za kraj jedna navijačko-znanstveno-fantastična: Cili će Split operuu, slušati ovu noć. Jebi se, jebi fudbal. Kultura šampion. Živi bili pa vidili!

napisao: Miljenko Katunarić, dipl.ing.