Nikako statičan vikend

21_05_2009
Nikako statičan vikend

Teško će biti ne okrznuti atmosferu festivala  – ne osluhnuti glazbeni dio programa ili ne baciti oko na umjetnički i sportski dio. Bit će more dilema i falit će para, sigurni smo, jer skoro ni jedan <strong>koncertni</strong> prostor ovog vikenda neće biti pošteđen. Zato imamo najveću nagradnu igru!

Dočekasmo tako i xSTatic vikend… Teško će biti ne okrznuti atmosferu festivala urbane kulture – ne osluhnuti glazbeni dio programa ili ne baciti oko na umjetnički i sportski dio. Bit će more dilema i falit će para, sigurni smo jer skoro ni jedan koncertni prostor ovog vikenda neće biti pošteđen. Zato spremamo najveću nagradnu igru, ikad! Al' pomalo sad s tim... Evo je! :)

Igralište OŠ Plokite spremno je za xSTatic


Prvi koncert na otvorenom '09.


U Akvariju na Bačvicama možete pogledati i poslušati suvemenu polifonu poliglotsku (Na pet jezika!) predstavu Silence. Od svih koncerata, najveći, najglasniji i jedini na otvorenom je onaj na tvrđavi Gripe. XSTatic u jednoj noći na jednom mjestu okuplja imena koja garantiraju dobar zvuk - Stillness, TBF, Dječaci, General Woo, Kandzija, Dj Pips, DirteIIIRatz. U O'Hari svira Dioniz, a u Kocki je specijalno, posljednje ovosezonsko, izdanje Zlostavljanja – nastupa, kažu, najuspješniji i najpoznatiji hrvatski metal sastav Ashes You Leave, a uz njih će nastupiti i sinjski Embrio. U Murallu je Fešta šema!, a stotinjak metara niže, u Hemingwayu Axe Instinct Party. Vjerojatno će vam biti privlačnije i jasnije o čemu se radi kad to opišemo ovim riječima: DJ Phat Phillie, air warmup by FHM djevojka godine Viktorija Šebalj i Miss Hawaian Tropic Darija Zalović. Odakle god započeli večer, uvijek od 1 poslije ponoći možete doći na xSTatic After party (Generation81, Dirty Beatz Crew, Diyala).

To je to - energija, forma... petak vani, subota odma ujutro trčat


Subota ima i laganu šemu



Možda je pravi način za razbuditi se nakon petka u 10:30 otrćati Veliku trku protiv od Matejuške do Đardina pa u hladu obići štandove udruga koje obilježavanju 23. Dane volonterskog rada u organizaciji Udruge MI.

Izazov subotnje večeri u Hemingwayu se zove The Right way, u Master'su Headmovin, u Murallu Motor City Grooves, a u Kocki Video Vortex closing up party. Za xSTatic subota je dan za BMX, skate i graffite na igralištu OŠ Plokite, a večer je, naravno, opet za koncert (Roots Manuva, 6SixPack Produkcija, Edo Maajka, Elemental i Sinestet) pa after u Quasimodu.

A možda da ipak subotu provedete u miru… Cjelodnevni mačevalački kup u SC Gripe, službeno natjecanja svjetske mačevalačke federacije, kroz popodne Prvenstvo Hrvatske u ragbiju 7. na Starom placu, a navečer balet Bajadera u kazalištu ili, ako niste  bili dan prije, suvemena polifona poliglotska predstava Silence u Akvariju? :)

Six Pack u Kocki - 18. svibnja 2007., evo ga u nedilju opet

Nedjelja, zadnji dan xSTatic festivala – na igralištu OŠ Plokite graffiti gMTB i inline, a navečer u Quasiju Alex i Shakal na Closing partyu. Nakon turbo sadržajnog vikenda i Kocka ima još nešto za reći – Six pack i Metapren. Pa se ti odmori ovaj vikend…

napisao: Pile