Najbolje u Domu mladih

07_05_2009
Najbolje u Domu mladih

U Domu mladih je, samo dva dana nakon nizozemske premijere, otvorena <strong>najuglednija</strong> izložba novinskih fotografija na svijetu World Press Photo. Izložba će biti otvorena do 19. svibnja, a posjetitelji će moći pogledati 196 fotografija nagrađenih u deset kategorija.

U Domu mladih je, samo dva dana nakon nizozemske premijere, otvorena najuglednija izložba novinskih fotografija na svijetu World Press Photo. Izložbu su otvorili kustos WPP-a Micha Bruinvels, Valentino Bilić Prcić koordinator WPP-a za Split te gradonačelnik Ivan Kuret. I ove godine organizator izložbe je Fotoklub Split, uz financijsku podršku Grada.

Samo dva dana nakon nizozemske premijere - WPP i u Splitu

Izložba će biti otvorena do 19. svibnja, a posjetitelji će moći pogledati 196 fotografija nagrađenih u deset kategorija. U sklopu izložbe, 7.svibnja u 13 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića, održat će se radionica za fotografe, fotoreportere, novinare i sve zainteresirane za novinsku fotografiju. Na radionici će prisustvovati fotoreporteri iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, a razgovarat će se o snimanju rata na prostorima bivše Jugoslavije i cenzurama s kojima su se susreli. U sklopu radionice predstavit će se i monografija radova pokojnog fotoreportera Nikše Antoninija.

Pogledajte još koju fotografiju s otvaranja u albumu Škafetin, ima stvarno baza trenutaka :)

napisala/foto: Maja Prgomet