Zvijezda hip-hopa za 80 kuna!

03_05_2009
Zvijezda hip-hopa za 80 kuna!

Ekipa koja stoji iza velikog festivala xStatic09 koji za manje od tri tjedna počinje u Splitu, ne prestaje <strong>iznenađivat </strong>sjajnim vijestima. Zahvaljujući njihovu glavnom sponzoru Becksu i DJ Phat Phillieju, po prvi put u Hrvatsku dovode jednog od najvećih britanskih hip-hop glazbenika...

Ekipa koja stoji iza velikog festivala "xStatic09" koji za manje od tri tjedna počinje u Splitu, ne prestaje iznenađivat sjajnim vijestima. Zahvaljujući njihovu glavnom sponzoru Becksu i DJ Phat Phillieju, po prvi put u Hrvatsku dovode jednog od najvećih britanskih hip-hop glazbenika Roots Manuva.

Riječ je o glazbeniku čiji korijeni su na Jamajci, a smatraju ga za osnivača glazbenog pravca grime. Svoju prvu ploču snimio je 1994. godine, a u svojim vitrinama ima i nagradu MOBO za najboljeg hip-hop izvođača. Surađivao je s mnogim glazbenim imenima kao što su: Chali 2na i Ozomatli, DJ Shadow, Gorillaz Mr Scruff, U.N.K.L.E., Nightmares on Wax, The Cinematic Orchestra...

Nastup ovog iznimnog glazbenika će se održati u subotu, 23.svibnja na ljetnoj pozornici Tvrđave Gripe, kada će nastupati i Edo Maajka, Elemental, Sinestet i 6SixPack Produkcija. Ulaznice u pretprodaju po cijeni od 80 kuna kreću 11. svibnja u cocktail baru ST Riva i tattoo studiju El-Magico (Narodni trg 2/1). Zanimljivo je da ćete se s istom ulaznicom moći besplatno zabavljati i dan ranije na istom mjestu kada će nastupiti TBF, Stillness, Dječaci, General Woo, Kandžija, DhirteeIIIRatz.

Ukoliko još niste, poslušajte himnu xSTatic-a koju izvode TBF i Edo Maajka, a za one nezasitne informacijama tu je do detalja opsežan site udruge Festive.