Blanka, Ančić, Balić... Kozlica!

02_05_2009
Blanka, Ančić, Balić... Kozlica!

Splićanin Jovica, 26-godišnji student elektrotehnike, profesionalni snimatelj i ništa manje profesionalan <strong>piciginaš </strong>obranio je titulu prvaka svijeta u bacanju papirnatih aviona bacivši svoju letjelicu čak 54,43 metra. Bacali su i Meksikanci, no nije bilo panike...

Kada smo vam prije tri godine pisali o trijumfu našeg sugrađanina Jovice Kozlice na natjecanju u bacanju papirnatih aviona mnogima je ta vijest bila tek - simpatična. No kada isti čovjek  ponovi takav uspjeh u dvostrukoj većoj konkurenciji (65 država sa svih kontinenata, kvalifikacije je prošlo 37 tisuća ljudi), onda je jasno kako je Kozlica velikan ovog sporta/vještine.



Ovaj 26-godišnji student elektrotehnike, profesionalni snimatelj i ništa manje profesionalan piciginaš popravio je svoj rezultat za 15 metara i ovog puta njegov avion od A4 papira letio je 54,43 metra. Pokušajte sami pa ćete vidjeti koliko je to teško. Ako pritom nadodamo da je jedini od svih natjecatelja nastupio i u finalu discipline "duljina leta", dovoljno je da ga proglasimo - carom papirnatih aviona :)



Drugi Splićanin koji je nastupio na svjetskom natjecanju Josip Medić (na slici s brkovima "a la Let 3" desno), ipak nije ostvario zapažen rezultat, no za to je kriv stručni žiri koji nije imao razumijevanja za njegovu performans točku aero akrobata. Na nacionalnom natjecanju na splitskom FESB-u bio je nedodirljiv.



Za lokaciju natjecanja ponovno je odabran veličanstveni Hangar 7 u Salzburgu koji je u vlasništvu organizatora Red Bulla, a dobru atmosferu među natjecateljima nije pokvarila ni (sve) svjetska panika od novog tipa gripe. Da, natjecali su se i momci iz Meksika.

napisao: Cole