Student(sk)i marš!

02_05_2009
Student(sk)i marš!

Izglasan je nastavak blokade i dogovoren studentski marš, no studentski <strong>zahtjevi</strong> polagano gube potporu dekana. Na blogu splitske Inicijative objavljeni su podaci o izdvajajanju 63 milijuna kuna za mirovine saborskih zastupnika, više od 311 milijuna za vjerske zajednice...

Zbog pritisaka studentski zahtjevi polagano gube potporu dekana, a studenti ne pristaju na kompromise. U ponedjeljak će se na blokiranim fakultetima pokušati organizirati nastava, a više se neće ni tolerirati izostanci s predavanja i seminara. Na plenumu Nezavisne studentske inicijative Split održanom u petak ispred zgrade Pravnog fakulteta izglasan je nastavak blokade i dogovoren studentski marš.


Koliko je ruku u ponedjeljak spremno nastaviti blokadu?

Povorka će u 9 sati krenuti ispred Kineziološkog fakulteta, proći pored Pravnog i zgrade Filozofskog u Radovanovoj te preko zgrade Umjetničke akademije na tvrđavi Gripe doći ispred FESBa gdje će se u 13 sati održati tribina na kojoj će fesbaši odlučivati o blokadi svog fakulteta.


Pokrenut je službeni blog splitske Nezavisne studentske inicijative
Nezavisna studentska inicijativa Splitu od petka je prisutna i na svom službenom blogu - nsist.blog.hr. Po uzoru na zagrebačke kolege osim izvještaja s plenuma možete pročitati i neke zanimljive činjenice pa tako u oči upada grafički prikaz zemalja EU u kojima je studij besplatan, podaci o iznosu školarina u drugim europskim zemljama te kretanje ukupnog broja studenata u RH prema načinu financiranja studija od 1994. do 2004. godine. Zanimljivi su i podaci o iznosima koji se izdvajaju iz državnog proračuna - 63 milijuna kuna za mirovine saborskih zastupnika, 311 i pol milijuna za potporu vjerskim zajednicama, 349 052 000 kuna za troškove mirovnih misija... Realno je tražiti besplatno školovanje u "zemlji znanja"?

napisao: Pile
foto: Maja Prgomet