Ošini po prašini...

28_04_2009
Ošini po prašini...

Ako jugo dopusti, zadnjeg dana travnja preko 250 srednjoškolaca iz splitskiih škola zasukat će rukave i za novu kupališnu sezonu pripremiti gotovo sva splitska <strong>kupališta</strong> – osam plaža od Stobreča do Slatina. Ošini po prašini – po pijesku i po lažini!

Ako jugo dopusti, zadnjeg dana travnja preko 250 srednjoškolaca iz splitskiih škola zasukat će rukave i za novu kupališnu sezonu pripremiti gotovo sva splitska kupališta – osam plaža od Stobreča do Slatina. Riječ je o projektu udruge Most Volontiranje je moj đir! u sklopu kojeg su srednjoškolci prošle godine uređivali gradske vrtiće, a ove godine je na Sajmu ideja izabrana akcija uređenja splitskih plaža čiju su autori volonteri V gimnazije Vladimir Nazor.

Prošle godine srednjoškolci su uredili 8 vrtića

Akcija se provodi u partnerstvu s Gradom Splitom i gradskim tvrtkama: Splitska kupališta, Čistoća i Parkovi i nasadi koje će doprinijeti svojom opremom i alatom za čišćenje te ronilačkim udrugama Hvidra i Špinut koje će se čistiti podmorje.

Dobrodošla je i dodatna radna snaga,  ne nužno srednjoškolska, ali uz prethodnu prijavu i dogovor u udruzi Most – [email protected] ili 483 680.

Ošini po prašini – po pijesku i po lažini! A 'ko ono kaže da mladi ništa ne rade, ccc.