Potpore poduzetništvu mladih

27_04_2009
Potpore poduzetništvu mladih

U utorak će se u prostoru Info zone održati tribina kojom se želi podići informiranost mladih o mjerama poticanja malog i srednjeg poduzetništva. Posebno će biti <strong>prezentiran</strong> projekt putem kojeg se dodjeljuju bespovratna financijska potpora za poduzetništvo mladih...

U utorak (28.04.'09.) u 18 sati u prostoru Info zone održat će se tribina kojom se želi podići informiranost mladih o mjerama poticanja malog i srednjeg poduzetništva. Posebno će biti prezentira projekt Ministarstva gospodarstva rada i poduzetništva putem kojeg se dodjeljuju bespovratna financijska sredstava potpore za poduzetništvo mladih, početnika i osoba sa invaliditetom.


Potpora za težak teret mladih podzetnika
Tim projektom omogućava se lakše uključivanje mladih, početnika i osoba s invaliditetom u poduzetništvo i njihov daljnji razvoj. Korisnici ovog programa mogu biti: obrti, trgovačka društva i zadruge , mladi (do 30 godina starosti), početnici (do 3 godine poslovanja), i osobe s invaliditetom (civilni i vojni invalidi). Potpora koju je moguće ostvariti u iznosu od 20 do 80 tisuća kuna, namijenjena je nabavi opreme, alata i inventara, pokretanju poslovanja, tj. izradi poslovnog plana, konzultantskim usluge, te poduzetničkoj izobrazbi.