Svijetom puše Sedmi vjetar

08_04_2009
Svijetom puše Sedmi vjetar

<strong>Plesačice</strong> Plesnog kluba Sedmi vjetar juniorke, seniorke i djeca nastupile su na državnom natjecanju koje je ujedno i kvalifikacijski turnir za svjetsko prvenstvo. Unatoč žestokoj konkurenciji tridesetak klubova za svjetsko prvenstvo su se kvalificirale sa 3 koreografije.

Plesačice Plesnog kluba Sedmi vjetar juniorke, seniorke i djeca nastupile su na državnom natjecanju ESDU Croatia open 2009 koje je ujedno i kvalifikacijski turnir za svjetsko prvenstvo ESDU World dance masters 2009 koje će se održati od 20. do 24. svibnja u Poreču pod palicom Alena Petelinca i Tatjane Pagitz.

Iz Pule sa čak šest pehara (na slici Blackout)

Prepuno Istarsko narodno kazalište, međunarodni žiri koji se sastoji od internacionalnih top koreografa, plesača i mjuzikl zvijezda, koji svojim znanjem, autoritetom, nepristranošću garantiraju stručno, objektivno ocjenjivanje izvedenih točki na natjecanju. Pregršt izvrsnih plesača i odlično uvježbanih koreografija u kategorijama: Ballet, Lyrical (Contemporary), Character/Ethno Dance, Open, Jazz, Musical, Song&Dance, Vocal, Acro Dance/Street Styles, Freestyle/Breakdance, Hip-Hop i Production Number obilježili su ovo državno natjecanje. To je bio glavni razlog treme i nervoze voditelja Suzane Tomaš i Siniše Stankova te trenerica Sanje Roščić i Marijane Elez. Ipak, od straha i treme da u 2-3 minute na pozornici neće uspjeti pokazati sve ono što su napravili u dvorani tijekom pola godine, uvijek je jači adrenalin i ljubav prema plesu.


Na svjetsko prvenstvo sa tri koreografije (na slici Still dirty)

Unatoč žestokoj konkurenciji tridesetak klubova, oko pet stotina natjecatelja i 190 koreografija, osvojili su čak šest pehara, od čega su 3 zlata, 2 srebra i 1 bronca, a za svjetsko prvenstvo su se kvalificirali sa 3 koreografije: All the things she said (production number, grupa, seniori -  zlato) - koreografi Marijana Elez i Sanja Roščić, Still dirty (open, grupa, seniori - srebro) - koreograf Silvana Tomasović i Blackout (open, formacija, juniori - zlato) - koreograf Marijana Elez.

Napisao: Siniša