Volontiranje: ideje, brošura i studija

05_04_2009
Volontiranje: ideje, brošura i studija

Svake godine se u travnju obilježavaju <em>Dani aktivizma mladih</em>, a prvi utorak četvrtog mjeseca pokazat će koliko su u Splitu mladi<strong> aktivni</strong>. U 11 sati u Info zoni će se održati <em>Sajam ideja</em>, a u 18 sati predstavljanje brošure <em>&#39;Oću volontirat! </em>i sociološke studije o volonterstvu.

Svake godine se u travnju obilježavaju Dani aktivizma mladih, a prvi utorak četvrtog mjeseca pokazat će koliko su u Splitu mladi aktivni. U 11 sati u Info zoni će se održati Sajam ideja, a u 18 sati predstavljanje brošure 'Oću volontirat! i sociološke studije Volonterstvo mladih kao bijeg u stvarnost.


Srednjoškolci se spremaju ponoviti: Volontiranje je moj đir!
Na Sajmu ideja volonterski timovi splitskih srednjih škola predstavit će akcije kojima bi željeli doprinijeti svom gradu, a žiri će izabrati ideju u čijoj će realizaciji sudjelovali svi volonteri – učenici splitskih srednjih škola koji su prošle godine, također u sklopu projekta Volontiranje je moj đir! kojeg provodi udruga Most, uredili okoliš 9 dječjih vrtića. Na prezentaciju su pozvani i ravnatelji, profesori i voditelji volonterskih timova škola koje sudjeluju u projektu, članovi Komisije za suradnju s mladima Grada Splita te kandidati za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

'Oću volontirat! - 30 stranica informacija o mogućnostima volontiranja

Brošura 'Oću volontirat!, u izdanju Info zone, predstavlja rad splitskih organizacija i institucija koje u svoj rad uključuju volontere te nudi informacije o mogućnosti i preduvjetima volontiranja.

Studija Volonterstvo mladih kao bijeg u stvarnost nastala je kao rezultat rada profesorice Anči Leburić, asistentice Gorane Bandalović i studentice Ade Reić, s Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta u Splitu, a predstavit će je prof. dr. Nikša Alfirević.