Umjetnost na žličice

30_03_2009
Umjetnost na žličice

Kad ono pijete kavu i igrate se plastičnom žličicom, zagrijete je pa je lagano savijate, odlomite, spojite... Marin Tudor je otkrio zanimljive mogućnosti transformiranja plastičnih žličica još prije 10 godina i prva <strong>izložba</strong> postala je logičan korak... Pogledajte <a href="http://split.com.hr/hr/news-detail/20090330-dogadjanja-umjetnost-na-zlicice">ovdje</a> par radova.

Kad ono pijete kavu i igrate se plastičnom žličicom, zagrijete je pa je lagano savijate, odlomite, spojite… Marin Tudor je otkrio zanimljive mogućnosti transformiranja plastičnih žličica još prije 10 godina. S vremena na vrijeme bi tako nastala pokoja skulptura, a u posljednje dvije-tri godine to se pretvorilo u pravi hobi koji je napunio zidove i police njegove sobe. Police su postajale sve punije, a ljudi od plastike su se pitali kakav je veliki šareni svijet oko njih. Jednostavno se dogodio trenutak kada je prva izložba postala logičan korak u razvoju tog hobija.













"Žličice su isključivo jedne vrste, bijele boje. Ponekad su rukom obojane, a znaju i ugostiti neki dodatni materijal ili predmet. Što se više stvaraju, to je više ideja, koliko za motive toliko i za kombiniranje s drugim tehnikama ili granama umjetnosti (kao npr. fotografija, grafički dizajn ili video forma).", govori autor o svom svijetu žličica i ne propušta zahvaliti Boži iz 4ipo sobe na pomoći u realizaciji prve izložbe.

Izložba će se otvoriti 01. travnja u kafiću 4ipo sobe (Dubrovačka 49, kraj zgrade Čistoće),  u 20 sati pa vjerojatno neće biti kave :)