Kada radio party za ekipu

29_03_2009
Kada radio party za ekipu

<strong>Studentski</strong> radio <em>Radio BB</em> je nastao sasvim slučajno – idejni začetnik svega, Ivan Alilović, student strojarstva koji je nekad radio kao tonac na lokalnom radiju, jednom je išao nešto eto pokušati, vidjeti može li se, poslao link prijatelju, a ovaj ga proslijedio dalje i – legenda je rođena!

Najbolje se stvari u životu, provjereno, događaju neplanirano, pa je tako potraga za zanimljivom pričicom o nekom tamo studentskom radiju čije se postojanje prenosi usmenom predajom rezultirala dvosatnim druženjem s veselom ekipom koja stoji iza tog projekta, uz ćakulu u eteru, besramno reklamiranje splitskog.portala, neprestanu zafrkanciju i provale smijeha od kojih boli trbuh slijedećih par dana.


Radio slučajno proradio



I sam radio je nastao sasvim slučajno – idejni začetnik svega, Ivan Alilović, student strojarstva koji je nekad radio kao tonac na lokalnom radiju, jednom je išao nešto eto pokušati, vidjeti može li se, poslao link prijatelju, a ovaj ga proslijedio dalje i – legenda je rođena! Prvu večer internog emitiranja (samo unutar mreže studentskog doma) slušalo ga je 32 ljudi. Tada još bez programa i plana, ali bilo je jasno da se ide dalje.

Ozbiljan trenutak vesele ekipe slučajnog radija :)

Okupljena je ekipa mladih entuzijasta – Ana Škiljo, Toni Čolina, Kristijan Raič te Marin Morožin, uz već poznatog direktora, koja je svoje slobodno vrijeme nesebično provela uveseljavajući kolege uz računala. Glas o novom radiju brzo se proširio među stanovnicima studenskog doma preko popularnih internetskih servisa te su počele stizati glazbene želje, pozdravi i poruke podrške. Izlaskom iz okvira mreže Doma, otkriven je još jedan bitan značaj ovog radija za studentsku populaciju. Mnogi bivši stanari Brune Bušića su se preko radija javljali sa pitanjima o staroj ekipi, domu i na taj način nastavili međusobno kontaktirati. Streamaju i mnogi nostalgičari koji zvukove iz sobe 441 slušaju, osim u raznim dijelovima Hrvatske i susjednih zemalja, u Francuskoj, Švedskoj, Njemačkoj...


Klik, želja i - slušaj



Projekt je prepoznat od strane uprave Doma, pa im je dodijeljen jedan prostor, par stolova i stolica, no tehnička opremljenost im je još na 'uradi sam' razini (zato i imaju kasicu za priloge postavljenu u sobi). Nedostatak hardvera itekako nadoknađuju voljom i željom s kojima su pristupili ovom projektu. Ne nedostaje im ni ideja za budućnost, ali zbog studentskih obaveza, za sada, emisije uživo se vode samo ponedjeljkom i četvrtkom, dok se inače non-stop pušta glazba, i to prema željama slušatelja, koji traženu pjesmu mogu odabrati na webu radija. Na naslovnici  weba možete također uživo gledati situaciju u menzi u Domu, što je jako zgodno za izbjeći gužvu, a u planu je postavljanje takvih kamera u svim menzama u gradu.


Na www.radio-bb.com slušajte radio i gledajte red u menzi uživo
Kada se hrpa ideja koje su ovi mladi pokretači smislili počne ostvarivati, što će, nadam se, biti vrlo skoro, studiranje u Splitu biti će mnogo zabavnije, a artikuliranje studenskih želja i potreba brže i lakše. A što je najljepše, u tome možemo sudjelovati svi.

napisala/foto: KMaja