Vikend kraće noći

26_03_2009
Vikend kraće noći

Pitanja vikenda: miče li se sat naprijed ili natrag, hoćemo li spavati duže ili kraće? Kazaljke se u nedjelju u 2 ujutro pomiču na 3 sata što znači da ćemo spavati kraće. Hm, spavati? Spavati ili <strong>lumpovati</strong>, kako tko i kad :) A što bi nas to moglo zadržati vani do tih sitnih sati?

Pitanja vikenda: miče li se sat naprijed ili natrag, hoćemo li spavati duže ili kraće? Kazaljke se u nedjelju u 2 ujutro pomiču na 3 sata što znači da ćemo spavati kraće. Hm, spavati? Spavati ili lumpovati, kako tko i kad :) Ove nedjelje dočekati zoru znači biti budan do oko 7 ujutro (u 06:41 izlazi sunce), a ne do oko 6 kao prethodnih dana. A što bi nas to moglo zadržati vani do tih sitnih sati?


Priča, predstava, revija...


U petak je u Jungli za 20kn party… E, nije, nego rock'n roll night - Loudermind promoviraju svoj prvi album uz podršku grunge/alt rock cover benda Garden of stone. U Kocku dolazi metal iz svih krajeva Hrvatske: Machine Insufficiency, Moltencore, Azog  i Serpenslain. Otkupna cijena 25 kuna do ponoći, 30kn nakon ponoći. Hot Tunom dirigiraju Dj Merry & Dj Djolaja, Quasimodom Dj Gildo, a u Hemingwayu je modna revija… sve mukte ulaz.
 
Gušti komentiranja modnih revija (foto: M.Prgomet)

Popodne i ranu večer možete ispuniti predstavom Zlatana Zuhrića Zuhre i Enisa Bešlagića, Od E do Z, ili jednim od Pričigin događanja – radionica pričanja priče, burza pročitanih knjiga, pričanje priča za laku noć… Klikajte po kalendaru događanja, Pričigin se nastavlja i u subotu. U privremenoj kinoteci, kinu Tesla, ovih dana se prikazuje ciklus filmova Jeana Renoira.

Dan bacača aviona



Subota je prvi dan Croatia Boat Showa pa će se u petak u Foto klubu u Marmotovoj otvoriti prigodna izložba povodom obljetnice časopisa Nautica. Sportski događaj sajma bit će jedriličarska regata ženskih posada u gradskoj luci. Natjecateljski duh osjećat će se u 13 sati i na igralištu pored FESBa gdje će se odbacati državno finale natjecanja u bacanju papirnatih aviona - Red Bull Paper Wings. Nakon ogleda splitskih i zagrebačkih nogometaša prošlog vikenda, ovu subotu će sportsku vještinu pokazati naši i njihovi ragbijaši. Eh, di su dani kad se prvoligaški nogomet moga pogledat za 10 kuna... Sada se toliko cijeni ragbi.

Zašto volimo CBS iako ne kupujemo brodove? (foto: Rene)

U subotu u Jungli za 70kn… E, je, u subotu je party - Gideon Jackson, trenutni dvomjesečni rezident u Fabricu - jednom od najcjenjenijih i najpoznatijih londonskih klubova. Dva pulska, dva zadarska i jedan splitski bend - Nulla Osta i Pasmaters, Crasso de Odio i Pedestal te Mazut rasPUNKnit će Kocku za 30kn, a u Quasimodu će Ramirez za 20kn pretpremijerno predstaviti svoj novi album koji izlazi za dva tjedna. Citizen Dick svirat će u Studiu 21, uz besplatan ulaz, stvari Nirvane, Alice in Chainsa, Pearl Jama i Soundgardena.

I, uvik prije nego krenete vani još jednom bacite oko na split.com.hr i upregnite miša ili načulite uši pa poslušajte emisiju Info zona – na radiju jer vidite kako smo recimo prošli vikend prije svih, pa i organizatora, otkrili da ekipa  Postolara Trippera nije niti spakirala ruksake za Split… A i pozivom u emisiju možete dobiti jedan od dva kompleta ulaznica za Ramirez ili popričati s gostom, predsjednikom udruge Crometeo, Radom Popadićem.

napisao: Pile