Psi i ples bez riba

11_03_2009
Psi i ples bez riba

Nesuđeni akvarij na Bačvicama još će jednom ugostiti događanje u kojem glavnu ulogu ne igraju ribe već mladi kreativci-plesači. Plesna predstava <em>Beautiful and the Dogs</em> premijerno će biti prikazana 12. i 13. ožujka.

Nesuđeni akvarij na Bačvicama još će jednom ugostiti događanje u kojem glavnu ulogu ne igraju ribe već mladi kreativci-plesači. Plesna predstava Beautiful and the Dogs autorski je projekt Tihane Jovanić realiziran u produkciji udruge Taina Troptain, a premijerno će biti prikazan 12. i 13. ožujka. Predstavu će izvesti Tihana Jovanić i Marin Tudor, a njeno izvođenje je omogućeno podrškom Grada Splita.

Akvarij umjesto riba ugošćuje plesače

Kako nam je sama autorica rekla predstava je nastala kroz višemjesečno istraživanje muške i ženske prisutnosti u izvedbenom prostoru, a za približiti predstavu publici, koja će zasigurno imati priliku vidjeti nov način uprizorenja plesa i promišljanja o plesnom pokretu, autorica dodaje: “Ono što me je zanimalo jest dekonstrukcija uobičajenih kodova plesnog dua te razgolićenje pojavnosti koju takva prisutnost stvara. Pojam lijepog na neki je način ‘uvrnut’ te se, umjesto plesnih sekvenci koje “zavode” publiku, plesni materijal uobličava kroz atmosfere tijela i pokreta koje scenski prostor i vrijeme introvertiraju u unutrašnji prostor tijela. Ono što ostaje nakon ovakve redukcije želje razotkriva esencijalnu odvojenost ljudskih bića, a već je sama ta spoznaja dovoljna za nastavak življenja”.

Ako su vam gornje crtice bile dovoljne za poticaj odlaska na ovu predstavu za vas smo pripremili 12 karata (po 6 za svaku večer) koje će dobiti prvi čitatelji koji se jave na mail [email protected].