Empirijski o medijima

09_03_2009
Empirijski o medijima

Drugi petak 13. u 2009. godini, ovaj u ožujku, bit će termin predstavljanja dviju socioloških <strong>studija</strong> o medijima kojima su se utvrdili raširenost i razlozi zbog kojih hrvatski građani koriste različite medije te specifičnost uloge medija u hrvatsko – talijanskim interakcijama.

Drugi petak 13. u 2009. godini, ovaj u ožujku, bit će termin predstavljanja dviju socioloških studija o medijima na kojima su radili profesori i studenti Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta u Splitu. U Info zoni će točno u podne uvodnu riječ održati pročelnica splitskog Odsjeka za sociologiju prof. dr. Anči Leburić nakon koje će prof.dr. Vjekoslav Afrić sa zagrebačkog Odsjeka za sociologiju predstaviti studiju Stari i novi mediji: sociološka istraživanja medijskog stiliziranja života čiji su autori Anči Leburić, Maja Quien i Dino Lovrić. Ciljevi te studije bili su utvrditi raširenost i razloge zbog kojih hrvatski građani koriste različite medije.

Studija pod nazivom Mediji kao (pre)nositelji interkulturalizma u hrvatsko-talijanskim interakcijama: istraživanja s početka trećeg milenija autorica Anči Leburić i Magdalene Nigoević bavi se specifičnom ulogom medija u hrvatsko – talijanskim interakcijama. Predstavit će ju Magdalena Nigoević sa Filozofskog fakulteta u Splitu.