Matejuški nikad kraja

09_03_2009
Matejuški nikad kraja

U četiri tjedna iz podmorja će se ukloniti neeksplodirani projektili koji su završetak radova na Matejuški odgodili za čitavih godinu dana. Pomalo je smiješena činjenica da ni to <strong>neće biti</strong> kraj radova jer će se građevinski strojevi još jednom morati vratiti na sjeverni dio lučice...

Proljetno sunce, izbori ili završena organizacija poslova na uklanjanju pronađenih eksplozivnih naprava, kako tko voli, ponovno su doveli bagere na Matejušku. U četiri tjedna iz podmorja će se ukloniti neeksplodirani projektili koji su završetak radova na Matejuški odgodili za čitavih godinu dana pa se dovršetak uređenja vanjske strane lukobrana i otvaranje očekuje u svibnju, oko Sv. Duje (ili izbora).

Bageri su već za vikend spremno čekali početak/nastavak radova

Podsjetimo, prošle godine u potpunosti su obnovljeni temelji lukobrana, izgrađena nova spremišta za ribarske alate te kućica i nadstrešnica za ekipu s Matejuške, postavljeni kandelabri te montiran oku (ne)ugodan, i još nefunkcionalan, javni zahod . Radovi su tada zaustavljeni zbog procedure koja je prethodila izboru izvođača neplaniranih radova na uklanjanju pronađenih projektila iz Drugog svjetskog rata. Nakon skorog omogućavanja nastavka radova završit će se uređenje vanjske strane lukobrana na kojem će se uz šljunčanu plažu izgraditi betonski plato koji će se stepenasto spuštati prema moru i možda postati novo romantično okupljalište. Na samom vrhu lukobrana montirat će se petnaestmetarski čelični jarbol, a detalji koji će oplemeniti prostor bit će  ruža vjetrova te kamene ploče s imenima ribarskih obitelji.



Rok stvarnog kraja svih radova na Matejuški je nepoznat
Pomalo je smiješena činjenica da to još neće biti kraj radova na Matejuški jer će se građevinski strojevi još jednom morati vratiti na sjeverni dio lučice, na Trumbićevu obalu, koja je uređena 2005. godine, no bez da je sanirana zubom vremena nagrižena obala.

Ne baš pozorno kao radove na Rivi, ali u skladu s interesom šire javnosti, preuređenje Matejuške pratili su i forumaši.

napisao/foto: Pile