Let 3 bez pjevača

08_03_2009
Let 3 bez pjevača

Kada se čini da više ne mogu učiniti ništa što bi iznenadilo publiku, Let 3 odjašu u nekom neočekivanom pravcu, slože apsolutno genijalnu priču i ostave vas spuštene vilice. Na koncertu u klubu <strong>Kocka</strong> istražili su nove sfere prcanja<strong> </strong>zabave željne publike...

Kada se čini da više ne mogu učiniti ništa što bi iznenadilo publiku, Let 3 odjašu u nekom neočekivanom pravcu, slože apsolutno genijalnu priču i ostave vas spuštene vilice. Na koncertu u klubu Kocka istražili su nove sfere prcanja zabave željne publike, pa su koncert započeli, i dobrih pola sata nastavili bez – pjevača! No, to zborskog urlanja željnu gomilu, nije niti malo pokolebalo. Tako smo sa Mrlom i gitaristom bez pola problema otprašili očekivano prvi (nažalost krnji) Ne trebam te - El Desperado – i tako dalje – medley, nastavili sa Mrlinim hitom Ženu varam, i zajahali u područje Srbije i Čačka. Svirale su se i neke manje poznate energične stvari (Termiti?!) koje je publika veselo prihvatila.

Pojačanje na mikrofonu u vidu cijenjenog proktologa koji se brine o presvijetloj članova Leta 3 publika je prihvatila sa oduševljenjem i odurlala zborski Tazi – Tazi, te još poneki hit.

Omađijavanja na Pjaci bilo je tek mlaka predigra (foto: Ž.Šunjić)

Ukazao se i robot - glava (skrivena iza mnoštva balona koje su poubijali mini plamenobacačem, da nam ne bude dosadno) kroz koju je progovorio (i propjevao) odsutni Prlja. Masovna hipnoza kulminirala je puštanjem golubice iz Mrlinog golemog falusa, koju je liječnik momentalno imobilizirao i spasio od oduševljenih pojedinaca.

Negdje tamo usred Djeteta u vremenu (za vrijeme koje se publika pretvorila u pomahnitalu gomilu razjapljenih usta i raširenih ruku) dolepršao je i cijenjeni frontmen ove riječke atrakcije i svojim fenomenalnim baritonom podigao pjesme na neku višu razinu.

Standardno ispaljivanje čepova, uz čestitke Dana žena, prouzročilo je istezanje vratova (i vjerojatne bolove slijedeći dan) u publici, pa bi preporučljivi slijedeći korak ovom bendu definitivno bio video-zid da gledatelji mogu bez opasnosti po zdravlje kvalitetno pratiti show program.

Prošlogodišnje kurčenje Letovaca na ST Rock festu (foto: M.Prgomet)

Osim zajebancije, Letovci donose i standardno vrhunsku glazbenu izvedbu, i pjesme koje ni stare ni novije fanove ne ostavljaju ravnodušnima, pa se tako neki lome na Sedmi kontinenti, a drugi na Sokola, ali usijana atmosfera i ruke u zraku su konstanta.

Za kraj se iz zvučnika, po običaju, prolomila Kurcem u čelo, ali nije dugo trebalo skandirati "riječke pičke" da bi se svirka nastavila. Prvi se na pozornicu stidljivo vratio Mrle, sa svojim greatest hits play listom, a publika je, za divno čudo, bez prethodnih uputa, točno kako treba odmjaukala i odlajala Gusku. Nije propustio demonstrirati ni moć svoje karme - tko bi drugi osim njega natjerao hrpu odraslih ljudi da uhvate glavu u sendvič od vlastitih dlanova i urlaju "omađijaj me"?

Još jedna arhivska, kad nemamo friške slike iz Kocke :) (foto:M.Prgomet)

Za vrijeme izvedbe Droge, publika je proglasila autonomiju i otpjevala komad pjesme onako, odoka, pa se Prlja ipak morao pobuniti. Objasnio je prisutnima kako on shvaća da je zborsko pjevanje nešto kao regionalni sport za Dalmatince, ali bi to ipak trebalo izvesti tako da ih netko povede pa da publika nastavi. Nastavak pjesme prošao je bez takvih incidenta, uz poslušno pljeskanje i treperenje prstićima.

Izgubljeni (opet bez greške odskakani i zborski odurlani), ali bez divovskih osobnih iskaznica, perje u publiku i momci su se ponovo izgubili s pozornice. No, milozvučnim zvucima skandiranja nezasitne publike ipak nisu mogli odoljeti, pa su se ponovo vratili i izveli Naftu te Sam u vodi. Posljednja stvar, sa fenomenalnim instrumentalnim dijelom, izgleda je prestala biti sredstvo rastjerivanja publike, pa je skandiranje ponovo krenulo, ovaj put nažalost bez uspjeha.

Krenula je slušaona, a iscrpljena se gomila puževim tempom uputila prema izlazu svojim kućama, sa zujanjem u ušima.

napisala: KMaja