Žuta podmornica u Lori

01_03_2009
Žuta podmornica u Lori

Realno gledajući, ukoliko se igra i <strong>rezultati</strong> žutih ne poprave <em>Spaladium Arena</em> bi mogla zjapiti sablasno prazna, usprkos najvjernijim navijačima. U nekoliko navrata publika je bila toliko uspavana da je jedino što se čulo bila škripa tenisica na parketu...

U analima splitskog sporta ostat će zapisana košarkaška utakmica NLB lige između KK Split Croatia osiguranje i nekadašnjeg ljutog rivala Bosne ASA. Utakmicu nećemo pamtiti po kvaliteti igre i atraktivnosti poteza, već zbog preseljenje legendarnog kluba s Gripa u modernu i komfornu Spaladium Arenu.


Opuštanjem zapalili publiku



Oko 2500 gledatelja popunilo je polovicu kapaciteta donje tribine. Ovacijama su pozdravili „gospodina među koševima“ Damira Šolmana, koji je imao čast podbaciti prvu loptu. Kao prvi košarkaški strijelac u novoj dvorani ostat će upamćen kapetan Splita, Andrija Stipanović. Utakmica se razvijala poprilično jednosmjerno, a Split je u svim segmentima igre bio bolja i kompletnija momčad, što je u jednom trenutku rezultiralo i prednošću od 12 koševa.


Opuštanjem u igri Žuti su razbudili publiku
U nekoliko navrata publika je bila toliko uspavana da je jedino što se čulo bila škripa tenisica na parketu. Zahtjevan zadatak animiranja publike pripao je nezaobilaznim Spalatinama, koje su za vrijeme time-outa pokazivale svoje plesno umijeće. Pred sam kraj treće četvrtine Split gubi kontrolu nad utakmicom i prevaga odlazi na stranu Bosne, što s tribina pokreće lavinu negodovanja. Trgnuta publika glasnim navijanjem pokušava probuditi žute, te ih odvesti do neophodne pobjede. Igrači Splita na krilima Štembergera (16 koševa) dovode utakmicu u egal, popunjavaju sve rupe u obrani i kvalitetno izrađenim napadima, te završnicama Gordona (19 koševa) odnose puni plijen, rezultatom 69:68.


Šampioni žute boje?


Realno gledajući, ukoliko se igra i rezultati žutih ne poprave dvorana bi mogla zjapiti sablasno prazna, usprkos najvjernijim navijačima koji su sve ove godine redovito zauzimali svoje pozicije na Gripama pa će svoju vjernost pokazivati i u Lori. Teško je vjerovati da će se KK Split vratiti na nekadašnje staze ponosa i slave, no optimizam budi skoro preoblikovanje kluba u športsko dioničko društvo, po uzoru na Hajduk. Predsjednik kluba, Dino Rađa preuzeo je vodeću ulogu u klubu kada je Split bio na dnu, izdignuo ga iz dugova i vratio u život. Suradnja sa tvrtkom Global Spectrum Europe koja upravlja dvoranom u Lori otvara mogućnosti financijske stabilnosti pa time i poboljšanja igračkog kadra, košarkaškim rječnikom - rostera.

Borba za titulu nacionalnog prvaka možda privuče više publike

Uskoro počinje prvenstvo Hrvatske u koje će Split zasigurno ući kao jedan od favorita za naslov prvaka, unatoč ne baš sjajnim predstavama u NLB ligi. Nadamo se da će sve više ljudi odlučiti provesti košarkaško popodne na mekim sjedalicama Spaladium Arene, a da će se Žuti potruditi već ove sezone proslaviti titulu u novom domu.

Pogledajte album u foto galeriji...


napisao: Frenk
foto: Maja Prgomet