ReKapitulacija foruma

01_03_2009
ReKapitulacija foruma

Nekad se split točka com točka hr tipkalo kako bi se prvenstveno otišlo na forum i pogledalo o čemu se piše na najpopularnijem splitskom internet okupljalištu svih generacija. Uslijed tradicionalnog proljetnog čišćenja forum je nakon četiri godine doživio znatne <strong>preinake</strong>...

Nekad se split točka com točka hr tipkalo kako bi se prvenstveno otišlo na forum i pogledalo o čemu se piše na najpopularnijem splitskom internet okupljalištu svih generacija. Prebirući očima po razbibrigama, ali i ozbiljnim raspravama pretežito mlađe, studentske, populacije kavu su ispijali i novinari i političari.


Prigušio se moćan



Preko foruma se opipavao puls grada, gradili su se stavovi, stvarala su se poznanstva, dogovarala druženja, iskorištavalo čari anonimnosti, dobivalo retke i naslove u Slobodnoj, iniciralo izložbu fotografija, humanitarni koncert i ekološku akciju. Nekoliko stotina dnevnih ulaza i preko tisuću postova značilo je i gomilu različitih ljudi i još toliko ćudi.


Novinari su često inspiraciju nalazili na adresi split.com.hr/forum
Krajem prošle godine Facebook je postao novi, široko prihvaćen, servis za ubijanje vremena, nekoliko kvalitetnih moderatora zbog promjena u stvarnom svijetu udaljilo se od virtualnog svijeta, a uredništvo je u želji da doprinese još većoj informiranosti mladih nakon četiri godine tetošenja virtualnog štekata veću pozornost posvetilo naslovnici portala. Značilo je to kraj foruma na kakav smo navikli,  toliko navikli da je i dosadio. Danas većina od 3 tisuće dnevnih posjetitelja više ne dolazi na splitski.portal prvenstveno zbog foruma!


Od 2004. to traje - ni sad ne staje



Uslijed tradicionalnog proljetnog čišćenja forum je doživio znatne preinake. Beskonačan niz  sve više zamrlih podforuma sveden je na samo tri – Aktualnosti, 'Ladovina i Noćni život. Zona bez nadzora "u koju moderator rijetko zalazi, a i kad zađe loše se snalazi", dostupna je samo registriranim korisnicima.

Duga lista podforuma skratila se na samo tri podforuma

Aktualne kvartovske, gradske, nacionalne, svjetske i galaksijske teme koje to stvarno jesu ili bi tek trebale postati sada će se nalaziti u zajedničkom podforumu u koji su prebačene i teme iz Gradskog vijeća, podforuma koji je zbog čestith kompetentnih i informativnih rasprava bio  (teško da će  ga ikad neki nadmašiti) najpopularniji  splitski forum takve tematike i izazivao interes medija i šire javnosti. U opuštenoj atmosferi 'Ladovine pisat će se i čitati o light, laganim, fjakastim i ležernim temama - glazbi, sportu, životu, faxu, školi, televiziji, hrani, sexu, hobijima, glupostima... Noćni život objedinit će teme o tome kakav je bio i kakav će biti provod na koncertima, nastupima, slušaonicama, partyma, pirevima, tulumima… – što bi značilo najave i doživljaji. Okupljena je i nova/stara postava moderatora koja se već iskazala u svom poslu.

Guštajte, ne nervirajte se, raspravljajte, informirajte se, izgrađujte stavove, oglasite se, kritizirajte, kratite vrijeme… Samo nemojte zbog foruma nekoga odbit za kavu ;)

splitski.forum 
splitskog.portala - neponovljivo!