Živnula ružna bogatašica

03_03_2009
Živnula ružna bogatašica

Stanogradnju trese kriza, cementare obustavljaju proizvodnju, a na ukletoj zgradi na Lazarici se upravo ovih dana <strong>dograđuju</strong> <em>poklonjeni</em> kvadrati čime će se zgradi vratiti funkcionalnost, ali ne i prvotni gabariti. Do susreta sa stvarnošću pričekat ćemo još samo koji tjedan, ako...

Stanogradnju trese kriza, cementare obustavljaju proizvodnju, a na ukletoj zgradi na Lazarici se upravo ovih dana dograđuju poklonjeni kvadrati. Nakon što su Marinini bageri u obračunu sa bespravnom gradnjom skratili ružnu bogatašicu za višak kvadrata trebale su proći godine da Grad izmjenama urbanističkih planova pogoduje investitoru koji je trebao i zatvoriti opasno narušenu financijsku konstrukciju.


Pogodovanjem do nadogradnje, nadogradnjom do funkcionalnosti

Ovim dogradnjama, stambenim i poslovnim prostorima vratit će se funkcionalnost, ali ne i prvotni gabariti. Koliko je nelogičnosti i razlika između najavljenog i realiziranog projekta, ne bi nas trebalo začuditi ako bolnica na Firulama na kraju ostane zakinuta za planirana parkirna mjesta u podzemnim etažama. Podsjetimo, veliko parkiralište KBC Firule nalazilo se upravo na mjestu sadašnje luksuzne stambeno poslovne zgrade pa su početkom izgradnje brojna stabla u krugu bolnice svoje mjesta "privremeno" prepustila automobilima. Do susreta sa stvarnošću pričekat ćemo još samo koji tjedan, ako opet nešto ne zapne.

napisao/foto: Pile