70 kilometara nejasnoća

27_02_2009
70 kilometara nejasnoća

Zbog straha da ovih dana zadnji put igraju <strong>picigin</strong>, <em>Ekološko društvo Picigin Bačvice</em> zadnje subote u veljači, točno u podne, organizira - prosvjed. Kritike na račun gradske tvrtke <em>Splitska kupališta</em> prvi put su se pojavile u kolovozu prošle godine na forumu portala...

Kritike na račun gradske tvrtke Splitska kupališta prvi put su se pojavile u kolovozu prošle godine na forumu portala split.com.hr te je Slobodna Dalmacija, vođena napisima i pitanjima forumaša, pokušala doći do odgovora. Najviše je žuljao detalj o 300 tisuća kuna namijenjenih trinaestorici sretnika koji su za 5000kn dva i pol ljetna mjeseca obilazili plaže i zapisivali nedostatke.


Vođena napisima forumaša Slobodna u rujnu istražuje prve sumnje

Direktor tvrtke, Denis Sinovčić, za Slobodnu je tada skrušeno priznao: "Kriv sam što javnost nisam pravodobno izvijestio o tijeku svih aktivnosti tvrtke, zbog čega se o njima stekao krivi dojam." Upitnici nad glavama ovaj put su se pojavili zbog nasipanja Bačvica tucanikom. Radi li se o ludosti, "krivom dojmu" ili neupućenosti? Zabrinuti građani se organiziraju pokrenute su grupe na Facebooku, pišu se blogovi, alarmirane su nadležne službe, puni se medijski prostor… a zbog straha da ovih dana zadnji put igraju picigin, Ekološko društvo Picigin Bačvice zadnje subote u veljači, na Bačvicama točno u podne, organizira - prosvjed.


Naravno da ni ova afera ne može proći bez grupe na FB
Iako forumaši mlako prate trenutno aktualnu aferu, vjerojatno će se u javnosti ponovno aktualizirati i zanemareno negodovanje najavljenim nasipanjem i betoniranjem obale na Firulama, ali i nejasan odnos i uloga gradske tvrtke Splitska kupališta, odnosno Grada, i Županije pod čijom je nadležnošću, unatoč najavama izmjena, i dalje svih 70 kilometara splitske obale.

napisao: Pile