Blanka, pazi plafon!

21_02_2009
Blanka, pazi plafon!

Kraljica visina je podigla letvicu na 206 cm, pokušavši oboriti i svoj osobni <strong>rekord</strong>, ali i najbolji rezultat sezone, no nije išlo unatoč svesrdnoj pomoći publike. Zbog problema s podlogom koja se u nekoliko navrata odlijepila Blanka je uputila primjedbu organizatorima...

Skakački miting Slobodna Dalmacija nakon dvije godine provedene na legendarnim Gripama uselio je u modernu Spaladium Arenu, te zagrijao 24 000 dlanova koji su zdušno bodrili Blanku Vlašić, ali i sve njene konkurentice. Osim u nastupu najboljih visašica svijeta, gledatelji su uživali i u neobičnoj kombinaciji klasične i techno glazbe u režiji izvrsne Ane Rucner, koja je u zadnji tren zamijenila Maksima Mrvicu, čiji je brat tragično stradao prije nekoliko dana. Skakačkom dijelu programa prethodila je i gimnastička revija koju su predvodili sjajni Osječanin Robert Seligman, koji je nastupio usprkos bolovima u ruci i uvijek vesela Tina Erceg, oduševljena nastupom pred domaćom publikom, koja je svojim trudom, zalaganjem i nevjerojatno upornošću postigla brojne uspjehe među nemilosrdnom konkurencijom na gimnastičkoj sceni.


Ana Rucner zamijenia je Maksima Mrvicu



Raspoložena publika u ritmu



Jagma za ulaznicama trajala je od samog puštanja u prodaju pa je već dva dana prije natjecanja rasprodana cijela dvorana. Na tribinama je vladala prijateljska atmosfera, svaka natjecateljica imala je svoju pjesmu uz koju je pokušala preskočiti letvicu i nesebičnu podršku raspoložene publike, koja je odmah uhvatila ritam. Među publikom našlo se mnogo osnovnoškolaca iz cijele županije, koji su dobili zadatak da smisle najbolji slogan za Blanku, a pobjedu su u žestokoj konkurenciji odnijeli učenici 6.b razreda OŠ Žrnovnica sa sloganom: „Kad s tribine pjesma krene, Blanka se preko letvice okrene. Na semaforu se pojavi najdraži broj – Blanka je naš heroj.“


Najbolji slogan imali su žrnovnički osnovnoškolci
Dirljivom gestom voditelj Joško Elezović
Humanitarna akcija za pomoć stradaloj olimpijski Sandri Paović - pozivom na broj 060 888 401 donirate 3.66kn iz telefonske, odnosno 4.93kn iz mobilne mreže.
pozvao je u ime organizatora sve gledatelje da potpomognu akciju Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog stolnoteniskog saveza za prikupljanje prijeko potrebne novčane pomoći (300 000€) za liječenje naše olimpijke Sandre Paović, koja je nedavno teško stradala u prometnoj nesreći.

U 16 sati sve atletičarke su kročile pred splitsku publiku koja je frenetično pozdravila natjecateljice. Blanka je očekivano dobila najveće ovacije, a svoju zahvalnost i oduševljenje pokazala je dubokim naklonom svim stranama dvorane.


202 za rekord mitinga



Nekoliko trenutaka kasnije splitski operni prvak, bariton Ratomir Kliškić gromoglasno je otpjevao Lijepu našu, nakon koje je publika opet nepotrebno, ali oduševljeno pljeskala. Natjecanje je otpočelo, a Blanka je odlučila propustiti visine od 175 i 180 cm, te se prvi put na zaletištu pojavila na 185 cm i suvereno prohujala preko letvice. Također je propuštala i 190, a s preskočenih 193 cm već je osigurala pobjedu, drugu godinu za redom. Blankina konkurencija se izrazito mučila te do samoga kraja nije uspjela pronaći recept za preskakanje letvice. Kljugina, Školina i Gordejeva su dvaput rušile na 193 cm, a sve tri su definitivno otpale na 196 cm koje je Blanka odlučila propustiti. Blanka je napunila baterije, prikupila snagu i koncentraciju i skokom preko 202 cm srušila rekord mitinga.

Kraljica visina podigla je letvicu i na ovaj put nedostižnih 206 cm

Kraljica visina je podigla letvicu na 206 centimetara, pokušavši oboriti svoj osobni rekord, ali i najbolji rezultat sezone, no nije išlo unatoč svesrdnoj pomoći publike. Ipak, bio je ovo još jedan sjajan nastup naše visašice, koja je još jednom dokazala svoju snagu, kvalitetu i mirnoću, a poprilično slaba konkurencija omogućila je još jedan uvjerljivi trijumf. Jedina prava konkurentica našoj Blanki Arianne Friedrich u zadnji trenutak je otkazala splitski nastup, opravdavši se drugim važnim i napornim natjecanjima.


Zg efekt podloge



Zbog problema s podlogom koja se u nekoliko navrata odlijepila Blanka je uputila primjedbu organizatorima koji ipak zaslužuju i pohvale za gotovo savršenu organizaciju. Sjetili smo se tako završnice rukometnog prvenstva kada su djelatnici zagrebačke Arene usred utakmice krpali podlogu.

U foto galeriji pogledaj cijeli album, a skraćena verzija albuma je na Facebooku -  pogledaj ga, ne trebaš bit ni regani ni prijatelja nam :)

napisao: Frenk
foto: Maja Prgomet