Dok čekamo kinoteku...

18_02_2009
Dok čekamo kinoteku...

Dok čekamo na konačno otvaranje nove, preuređene Kinoteke, ljubitelji filma po dozu klasike mogu doći u kino <strong>Tesla</strong>. Članska iskaznica može se kupiti svakim radnim danom&#160; - za učenike, studente, umirovljenike te nezaposlene je 50 kn, a za ostale građane 100 kn.

Dok čekamo na konačno otvaranje nove, preuređene Kinoteke, ljubitelji filma po dozu klasike mogu doći u kino Tesla, gdje će se od 26. veljače održavati projekcije. Program započinje ciklusom In memoriam – Tomislav Pinter u skopu kojega će se prikazati dva filma – Skupljači perja i Tri.

U ožujku se program nastavlja sjećanjem na Paula Newmana u filmovima The Effect of Gamma Rays on Man-in-the-Moon Marigolds, The Life and Times of Judge Roy Bean te Slap Shot, nakon čega slijede ciklusi filmova Andrzeja Wayde i Rainer Werner Fassbindera.


Preuređena dvorana još nije spremna ugostiti filmske klasike
Članska iskaznica za Kinoteku može se kupiti svakim radnim danom od 8 do 20h u prostorijama POUS-a, Dioklecijanova 7. Cijena iskaznice za učenike, studente, umirovljenike te nezaposlene je 50 kn, a za ostale građane 100 kn. Članovi Kinoteke na projekcije filmske klasike imaju besplatan ulaz, a za ostale filmske programe u organizaciji POUS-a imaju popust 30%.

napisala: KMaja