Još ovo lito prijemni za fax

05_02_2009
Još ovo lito prijemni za fax

Krajem siječnja Senat Sveučilišta u Splitu prihvatio je da se ovog ljeta održe zadnji prijamni ispiti za fakultete. <strong>Nema više</strong> trčanja s fakulteta na fakultet, improvizacija i kombiniranja, histerije između polaganja mature i prijemnog… More briga svodi se na par odluka.

Krajem siječnja Senat Sveučilišta u Splitu prihvatio je da se ovog ljeta održe zadnji prijemni ispiti za fakultete. Od akademske godine 2010./2011. tek će za poneke studije tražiti dodatna provjera vještina i znanja, ali državna matura prihvaćena je kao osnovni kriterij upisa.

Nema više trčanja s fakulteta na fakultet, improvizacija i kombiniranja, histerije između polaganja mature i prijemnog… More briga svodi se samo na odabir fakulteta i prema tome odluke o izbornim predmetima i razini ispita.


Lito 2010. godine: bez prijemnog za fax... (foto: M.Pgomet)
Tinejđerima koji su pri upisu u srednju školu donijeli "krivu" odluku i školovali se prema nastavnom programu koji ne pruža dovoljno znanja koje se traži za upis na neki od fakulteta dat će se mogućnost besplatne dopunske nastave tijekom nastavne godine.

Za ovogodišnju probnu državnu maturu prijavilo se 31 800 učenika, što je 94% učenika trećih razreda srednjih škola, koji će dogodine po prvi put polagati službenu državnu maturu.

drzavnamatura.skole.hr

napisao: Pile