Mladi volontiraju, zar ne?

01_02_2009
Mladi volontiraju, zar ne?

Nakon prošlogodišnjih <strong>radionica</strong> za volontere u kojima su sudjelovali učenici devet splitskih srednjih škola, a koje su kulminirale akcijom uređenja osam splitskih vrtića, udruga Most je u prostoru Info zone ovog vikenda započela novu seriju radionica.

Nakon prošlogodišnjih radionica za volontere u kojima su sudjelovali učenici devet splitskih srednjih škola, a koje su kulminirale akcijom uređenja osam splitskih vrtića, udruga Most je u prostoru Info zone ovog vikenda započela novu seriju radionica. Do svibnja će informirane i pripremljene volonterske timove dobiti još šest splitskih srednjih škola.


U Info zoni su krenule nove Mostove radionice za volontere
U akciji uređenja vrtića pod nazivom Volontiranje je moj đir! u samo jedan dan 180 mladih volontera prekopalo je i očistilo 80 kvadratnih metara vrtova i prostora za igru, obojalo je 144 kvadrata pročelja, 280 metara ograde, 24 tobogana, klackalice, klupe… Izraženo samo u satima rada, mladi su Gradu tako uštedjeli, odnosno donirali, 27 tisuća kuna.

Prošlogodišnje radionice kulminirale su akcijom uređenja vrtića

Krajem ovog mjeseca udruga Most će javnosti predstaviti brošuru o volontiranju u srednjim školama koje je često marginalizirano i nedovoljno vidljivo u javnosti.

napisao/foto: Pile