I svašta i nešto

26_01_2009
I svašta i nešto

U Teatrinu na Prokurativama održana je ovogodišnja gradska učenička smotra novinarskog, literarnog i dramsko scenskog stvaralaštva – <strong>Lidrano</strong>. Nastupilo je oko dvjestotinjak učenika iz osnovnih i srednjih škola. Izabrani učenici natjecat će se na županijskom Lidranu...

U Teatrinu na Prokurativama održana je ovogodišnja gradska učenička smotra novinarskog, literarnog i dramsko scenskog stvaralaštva – Lidrano. Nastupilo je oko dvjestotinjak učenika iz osnovnih i srednjih škola i po općem mišljenju sudionika i članova prosudbenih povjerenstava ovogodišnji Lidrano otišao je korak dalje i bio kvalitetniji što se tiče scenskog izričaja učenika osnovnih i srednjih škola grada Splita.

Lidrano je i ovaj put okupi sve koji vole stvaralaštvo, kreaciju, riječi…

A kamo možemo stići kada glas kao i pjesma i tekst izvire i uvire, pojavljuje se i nestaje? Glas oblikovan i stvaran, trenutka kada dospijeva u jezik, radost pisanog, izgovorenog teksta. Igra, pitanja i odgovori i svašta i nešto….

U gradu Marula tekst, slovo, u slovu, u tekstu Split, jezik dok na mladom jutru riječ lebdi. Stvarnost oduzima san igri. Na pokretnoj crti sunca igra. Dječje stvaralaštvo prisvaja mudrost igre za drukčije čitanje svijeta. Dan i noć, drukčija i druga, a opet ista, ili možda…

Izabrani učenici (.doc) natjecat će se na županijskom Lidranu koji će se održati 12. ili 13. veljače, a najkreativniji će ići na Državnu smotru u Puli.

napisala: Ines