ST tata je bolji od ZG tate

26_01_2009
ST tata je bolji od ZG tate

Rukometno prvenstvo od prvog dana prati medijsko izdrkavanje na fantastičnu atmosferu u splitskoj Areni i pitanje kako će je Zagrepčani nadmašiti. Zar smo stvarno (toliko) <strong>jadni</strong> pa se Split i Zagreb mogu uspoređivati samo u navijanju na rukometnim utakmicama?!

Rukometno prvenstvo od prvog dana prati medijsko izdrkavanje na fantastičnu atmosferu u splitskoj Areni i pitanje kako će je Zagrepčani nadmašiti. Preuveličavanje opisa slavlja i euforije u televizijskim prijenosima iz Splita može se protumačiti dobrom namjerom podizanja atmosfere, ali u medijima se spustiti na razinu prepucavanja mulaca i rasprave čiji je tata bolji, to je već bezobrazno spram intelekta naroda.


Bitno da smo bolji od Purgera, brale (foto: S.Marinović)
Zar smo stvarno (toliko) jadni da se Split i Zagreb mogu uspoređivati samo u navijanju na rukometnim utakmicama pa otud tolika medijska pozornost?! Rivalitet ne mora biti negativan, ali ovako bolestan, kada nas ozbiljni ljudi i ozbiljni mediji trpaju dječjim prepucavanjima, nije ništa drugo osim hrana za, već razvijeni, bolesni antagonizam.

Učili su me da su izbori u biti sredstvo za razonodu i umirivanje masa – uzbuđenje i cirkus, poput arene (Hm, da, Arene…) služe za zabavu i skretanje pozornosti s prave naravi vladajućih. Pa što  i rukometno prvenstvo ne bi imalo istu ulogu, kao predigra za lokalne izbore u svibnju?

napisao: Pile