Jel' žiri sjedio na ušima?

18_01_2009
Jel' žiri sjedio na ušima?

U subotu je u <em>Fan zoni</em> na Prokurativama pred tristotinjak posjetitelja održan <strong>nastup</strong> mladih benova te su tri benda, a ne jedan kako je bilo planirano, dobila vrijednu nagradu. Pomalo razočaran<strong> </strong>odlukom žirija vox populi se pitao - <em>Jel&#39; žiri sjedio na ušima?</em>

U subotu je u Fan zoni na Prokurativama pred tristotinjak posjetitelja održan nastup mladih benova te su tri benda, a ne jedan kako je bilo planirano, dobila vrijednu nagradu - snimanje jedne pjesme u splitskom studiju Tetrapak. U žiriju su sjedili Dragan Lukić Šegedin – Luky , Damir Rakić iz benda Čuvari svirala te Ivica Čović Pipo, vlasnik studija Tetrapak.

Prvoplasirani bend Hellion nastao je u Splitu 2004. godine i čine ga Luka (bas i vokal), Goran (gitara), Tiša (gitara) , Šiljo (bubnjevi). Sebe opisuju kao bend koji voli dobro pojist i popit, a posli zasvirat pokoji hit legende hrvatske estrade - Siniše Vuce.

Hellion - bend koji voli dobro pojist i popit, a posli zasvirat Vucu

Drugoplasirani bend Forsworn predstavio se autorskim skladbama Intro i Violence. Nastupili su u sastavu: Mirko Ožić Paić (vokal), Ante Barišić (gitara, prateći vokal), Josip Vulić (bass, prateći vokal), Marin Tomas (bubnjevi).

Drugoplasirani Forsworn predstavio se autorskim skladbama

Trećeplasirana je kaštelanska grupa Merkur koja djeluje oko godinu dana, a sviraju pop-rock. Pjesme za njihov nastup Zaplivaj i Udahni zrak potpisuje Željko Carev. Merkur čine Božana (vokal), David (bubnjevi), Siniša (bas gitara), Ivica (solo gitara) i Željko (ritam gitara).

Trećeplasirana je kaštelanska grupa Merkur

Posebno oduševljenje izazvao je bend Night Watch sa odličnim vokalom Glorije Anzulović te Ivanom Čović na bubnjevima. Međutim, najbrojnija publika bila je ona benda Orion koji je zadivio sve prisutne svojim autorskim skladbama i odličnim muškim vokalom. Nakon njihova nastupa publika se uglavnom razišla. Bonus na kraju je bila svirka Narodnog blaga. Pomalo razočaran odlukom žirija vox populi se pitao - Jel' žiri sjedio na ušima?

Pogledajte album u foto galeriji!

napisala/foto: Maja Prgomet