Kroatien über alles

18_01_2009
Kroatien über alles

Dok se čiste s<em>premni</em>, u programu Radio Dalmacije nam rukometnu atmosferu podiže jingle u kojem rukometaši kliču Kroatien über alles. Svaka <strong>sličnost </strong>je slučajna - tvrdili su to i makarski maturanti dok se nisu odali fotografiranjem ispred kukastog križa.

Ivo je nakon godina hodanja po rubu i podilaženja jasno kazao – nisam za dom spreman! Iako je postao simbol reprezentativnih ogleda, MP Thompson svojim glasom na prvoj utakmici rukometnog prvenstva nije ujedinjavao Istru i Zagorje niti smo podizali sve tri boje i zagrlili se pred svima da vide da nas ima – nepoželjan je. Cijenu jasnijeg opredjeljenja premijera navodno je platio i posjetitelj dvorane koji se natpisom nije sramio pokazati za što je (sve) spreman.


Sinko, pazi kako držiš ruku kad si navijač (foto: S.Marinović)
I dok se tako čiste spremni, u programu Radio Dalmacije nam rukometnu atmosferu podiže jingle u kojem rukometaši kliču Kroatien über alles. Naravno, prevedu oni to na hrvatski – jedan vikne "Iznad svih", a ostatak "Hrvatska".

Hrabrenje igrača završava (ne)spornim pokličem

Svaka sličnost je slučajna - tvrdili su to i makarski maturanti dok se nisu odali fotografiranjem ispred kukastog križa. Samo da naši rukmetaši prije svih utakmica budu spremni "poput njemačkog vojnika 22. lipnja 1941." (Ivica Kostelić, 2003.), nakon finala ćemo pričati o licemjerju i dvostrukim pravilima. Uostalom, ni nema problema dok ovo ne kliču navijači. Jel' tako gospođo Đurđa i gospodine Ivo?

For homeland ready! (Prevedeno je ok, zar ne?!)

napisao: Pile